Argo, Bitcoin üretiminde gaza bastı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para madencilik rekabeti, kripto sektörünün belki de en sert alanlarından biri. Öyle ki sektörün büyümesi bir takım avantajlar sağladığı gibi genel yapıda ağın zorluğunu artırmak gibi bir takım negatif sorunlara da neden oluyor. Bu yüzden kısa bir süre önce konsensüs mekanizmasını PoS’a taşıyan Ethereum, bu geçiş sonrası tükettiği enerjinin yüzde 99.98’inden kurtulmuştu.

Bitcoin’de ise böyle bir durum söz konusu değil. Madencilik şirketleri artan enerji fiyatları, düzenlemeler ve düşen Bitcoin (BTC) fiyatı ile aynı anda mücadele ediyorlar. Bu süreçte birçok madencilik şirketi iflas bayrağı çekerken, birçok şirket de fiş çekerek bekleme moduna geçti.

Argo Blockchain ise yaptığı yeni bir duyuru ile madencilik performansında gaza bastı. Günde ortalama Bitcoin çıkarma sayısını 5.7’ye çıkaran şirket, bir önceki aya göre yüzde 7’lik bir artış katetti.

Argo Blockchain, Bitcoin üretim hızında yüzde 7’lik artış yaşadı

Bitcoin madencilik şirketleri son dönemde yeniden aktifleşmeye başladı. Özellikle 2023’teki Bitcoin’in yükseliş sinyalleri ile tüm altcoin’leri ayağa kaldırması, hem piyasanın nefes almasına hem de madencilerin operasyonlarında elde ettikleri gelirin artmasına yaradı.

Bu süreçte yeni bir rapor yayımlayan Argo Blockchain ise aylık BTC üretim kapasitesini yüzde 7 artırdığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şubat ayı boyunca Argo, 162 Bitcoin (BTC) çıkardı. Bu günde 5.7 BTC’lik bir üretim kapasitesine tekabül ediyor. Şirketin şubat ayında ortalama ağ zorluğunda bir önceki aya göre yüzde 10’luk bir artışa rağmen günlük BTC üretiminde bu artışı sağlamayı başardığını da belirtelim.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Argo, Bitcoin üretiminde gaza bastı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!