ABD’li yargıç, Voyager konusunda SEC’in elini kolunu bağladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li iflas yargıcı Michael Wiles, bu sefer Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu’nun (SEC) elini kolunu bağladı. Yargıç, Voyager Digital’ın mağdur müşterilerine geri ödeme yapmasına yardımcı olmak için iflas token’ları çıkarması durumunda, şirkette yer alan yöneticilere para cezası vermesine izin verilmeyeceğini söyledi.

ABD Yargıcından SEC’e yasak

SEC, daha önce geri ödeme token’ının kayıtsız bir menkul kıymet teklifi oluşturacağını, Binance.US’in ise düzenlenmemiş bir menkul kıymet borsası işlettiğini savunmuştu.

Bununla birlikte ek bir itiraz beyanında, SEC de dahil olmak üzere hiçbir ABD kurumunun yeniden yapılandırma işlemleri nedeniyle veya bunlarla ilgili olarak herhangi bir kişi aleyhine dava açamayacağını belirten yasal korumaya da itiraz edildi.

Voyager’ın iflasına dahil olan yöneticilerin ve yeniden yapılandırma danışmanlarının, mahkeme onaylı olduğu sürece iflas planını uygulamaları halinde davalardan korunacakları anlamına geldiğini de belirtmekte fayda var.

SEC’in Voyager’ın 11. Madde kapsamında Yeniden Yapılandırma Planı’na yönelik 6 Mart tarihli ek itiraz beyanı. Kaynak: Stretto.

SEC bu hükümleri “olağanüstü” ve “son derece uygunsuz” olarak nitelendirirken, Wiles, SEC’e böyle bir yetki vermenin “bu işlemi yapacak herkesin kendisini riske attığına vurguda bulundu.

Ancak SEC avukatı Therese Scheuer, yasal korumaların Voyager çalışanları ve avukatlarının menkul kıymetler yasalarını ihlal etmelerine izin verecek kadar kapsamlı olduğunu savundu. Bloomberg haberine göre ise tartışmaların ardından Voyager avukatları, yasal açıklamaların kapsamını daraltmayı kabul etti.

Öte yandan Ticaret platformu, firmayı yeniden yapılandırmak ve 100.000’den fazla müşteriye değer iade etmek amacıyla 5 Temmuz’da resmi olarak iflas başvurusunda bulundu.

Mahkeme, Voyager’ı 11. Madde kapsamındaki iflasından kurtarmak için ilk defa 19 Aralık’ta açıklanan bir yeniden yapılandırma planını değerlendiriyor.

Ne var ki SEC, yeniden yapılandırma planının menkul kıymetler yasalarını ihlal edebileceğini iddia ederek 22 Şubat’ta satışa itiraz etti. Düzenleyici kurum daha sonra 2 Mart’taki bir mahkeme duruşmasında itiraz için belirsiz gerekçeleri nedeniyle eleştirildi.

Son olarak 28 Şubat’ta yapılan bir mahkeme başvurusu, ankete katılan 61.300 Voyager hesabı sahibinin yüzde 97’sinin mevcut Binance.US yeniden yapılandırma planını desteklediğini ortaya koydu.

 

Oylama sonuçları Kaynak: Stretto.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li yargıç, Voyager konusunda SEC’in elini kolunu bağladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!