Ripple danışmanından XRP Ledger ve CBDC için sinyal

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple, dijital ödemeler ve sınır ötesi işlemler konusunda son dönemde büyük atılımlar gerçekleştirdi. Özellikle Rusya’ya yapılan yaptırımlar sonrası SWIFT’ye bir alternatif olarak sunulan RippleNet, birçok açıdan dikkatleri üzerine çekmeyi başarıdı

XRP Ledger ise Ripple tarafından geliştirilen açık kaynaklı, merkeziyetsiz ve izinsiz bir blokzinciri olarak kısaca tanımlanabilir. XRP Ledger, Ripple’ın yerel kripto para birimi olan XRP’deki işlemleri işlemek için kullanılıyor, ek olarak blokzinciri teknolojinin arkasındaki kritik mekanizmalardan biri.

Ripple’ın danışmanlarından Antony Welfare ise Ripple’ın gelecek planları açısından oldukça kritik bir konuya değildi. Twitter üzerinden açıklama yapan Welfare, CBDC ve stablecoin projeleri için kullandıkları sürüm için yeni planları olduğunu açıkladı.

We have a private version of the #xrpl which we use for CBDC and stablecoin projects – both Bhutan 🇧🇹 and Palau 🇵🇼 are at an advanced stage as announced 👍 There is a great explanation myself and @moderndosh did for @DigiEuro taking you through the tech – let me find it

— Antony Welfare (@AntonyWelfare) March 5, 2023
Ripple danışmanından CBDC ve stablecoin sinyali

Ripple’ın danışmanı Antony Welfare XRP Ledger’ın özel sürümlerinin bu ve benzeri CBDC veya stablecoin projelerinde çalışmak için kullanıldığını açıkladı. Danışman, XRP’nin eyaletlerin özel ağları arasındaki CBDC alışverişleri için bir köprü para birimi olarak kullanılıp kullanılamayacağı sorulduğunda ise doğrudan yanıt vermedi. Bununla birlikte, herhangi bir özel XRPL zincirinin ana zincire bağlanabileceğini ve bu nedenle tüm CBDC’lerin “sınır ötesi” olacağını söyledi.

XRP Ledger’ın en önemli özelliği şüphesiz akıllı sözleşmeleri desteklemesi. Akıllı sözleşmeler, belirli koşullar karşılandığında otomatik olarak yürütülmek üzere programlanabilen, kendi kendini yürüten sözleşmelerdir ve CBDC ve stablecoin gibi operasyonlarda büyük önem arz ederler. XRP Ledger, XRP Ledger Ödeme Kanalı olarak adlandırılan yerleşik komut dosyası dili aracılığıyla akıllı sözleşmeleri destekler.

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ripple danışmanından XRP Ledger ve CBDC için sinyal
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!