Bybit, Mastercard destekli banka kartını tanıttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bybit, kullanıcıların kripto varlıklarını kullanarak ödeme yapmalarına ve nakit çekmelerine olanak tanıyacak yeni bir banka kartı sunmaya hazırlanıyor.

Bybit, kötü haberlerinardından Mastercard destekli kartını tanıtıma sundu

Bundan sonra Bybit Card’ın, Mastercard ağında çalışması bekleniyor. Bybit Card, ürün ve hizmetler için ödeme yapıldığında kripto para birimi bakiyelerini borçlandırarak fiat tabanlı işlemlere izin verecek. Hizmet, çevrimiçi alışverişler için ücretsiz bir sanal kartın piyasaya sürülmesiyle başlarken, fiziksel banka kartlarının Nisan 2023’te kullanıma sunulması planlanıyor.

Ayrıca hizmet, kullanıcı hesaplarındaki Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve Ripple (XRP) bakiyeleri ile çalışacak. Ödemeler, kullanıcının ikamet ettiği ülkeye bağlı olarak bahsi geçen ilk kripto paraların bakiyelerini otomatik olarak avroya ya da sterline dönüştürecek.

Ne var ki yapılan açıklamalara göre, ATM’den para çekme ve küresel ödemeler, kullanıcının Bybit hesabındaki toplam kripto para varlıklarıyla sınırlı olacak. Kartların ise Londra merkezli ödeme çözümleri sağlayıcısı Moorwand tarafından ihraç edildiğini de belirtmekte fayda var.

Bununla birlikte Bybit’in sanal ve fiziksel banka kartı teklifinin kullanıma sunulması, Dubai merkezli borsanın ABD doları banka transferlerini durduracağını açıklamasından günler sonra gerçekleşti.

Bybit kullanıcıları Advcash Wallet kullanarak ya da kredi kartlarıyla USD yatırmaya devam edebilirken, kullanıcılardan da 10 Mart’a kadar bekleyen tüm ABD doları havale işlemlerini gerçekleştirmeleri istendi.

Öte yandan ABD merkezli kripto para borsaları ve işletmeleri, Silvergate Bank’ın 4 Mart’ta dijital varlık ödeme ağını durdurduğunu açıklamasından büyük ölçüde etkilenmiş durumda.

Bu arada Şubat 2023 sonunda yayınlanan bir rapor, hem Mastercard hem de Visa’nın kripto para ve blokzincir endüstrisiyle daha fazla doğrudan ortaklığı duyurmayı ya da başlatmayı erteleyeceğini öne sürüyor.

Mastercard yeni ortaklıklar aracılığıyla USDC’deki ödeme seçeneklerini araştırırken, Visa müşterilerin 2023’te platformunda kripto paraları itibari para birimine dönüştürmesine izin verme planlarını açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bybit, Mastercard destekli banka kartını tanıttı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!