Ukrayna kripto borsalarında Grivna kullanımını askıya aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna, kripto borsalarında itibari para yatırma ve çekme işlemleri için bankacılık kartları aracılığıyla ulusal para birimi Grivna’nın kullanımını geçici olarak askıya aldı. Bu hamle yatırımcıların borsalara ve borsalardan fon aktarımını anında etkilerken, Binance kullanıcılara eşler arası (P2P) hizmetlerin kripto para alım satımında ne kadar kullanışlı olduğunu hatırlattı.

Ukrayna Merkez Bankası’nın geçici olarak askıya almasının ardından, Binance ve Kuna gibi kripto borsaları, yatırımcıları yaşanan aksaklık hakkında bilgilendiren resmi duyurular yaptı. Yerel kripto borsası Kuna’nın kurucusu Michael Chobanian, hizmet kesintisini doğruladı. Ancak, gelişmenin ayrıntılarını daha sonra açıklayacağını belirtti.

Kuna’nın kurucusu Michael Chobanian, Ukrayna’nın kripto borsalarında Grivna kullanımını durdurması nedeniyle Bitcoin’i öneriyor. Kaynak: Telegram

Chobanian ayrıca, bu tür düzenleyici kararların Bitcoin (BTC) ekosistemi üzerinde nasıl bir etkisi olmadığına dikkat çekti ve ekledi:

“Grivna kartı ve borsaya giriş/çıkış ile ilgili olarak. Evet, çalışmıyor… Tüm Ukrayna kripto/kart UAH piyasasını durdurma tehdidi altında durumdan çıkış yolları arıyoruz.”

Düzenleyiciler kripto borsalarında Grivna kullanımını askıya alırken Binance de sorunu kabul etti. Ancak Binance’in alternatif bir çözümü vardı:

“Binance’i rahatça kullanmaya devam edebilmeniz için P2P hizmetini kullanmanızı öneriyoruz.”

Kripto borsası, P2P hizmetlerinin kullanıcıların kripto ve itibari para birimlerini bankalar gibi bir aracıya ihtiyaç duymadan doğrudan diğer kullanıcılarla takas etmelerine olanak tanıdığını kullanıcılara bildirmek için bu fırsatı kullandı.

Ukrayna’nın kripto karşıtı tutumu, ülkenin Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana 70 milyon doların üzerinde kripto bağışı topladığı düşünüldüğünde şok etkisi yaratıyor.

Ukrayna hükümeti tarafından sağlanan Ukrayna cüzdanlarına bağışlanan kripto para birimleri. Kaynak: Chainalysis

Ukrayna Dijital Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov 24 Şubat’ta yaptığı açıklamada, “Geleneksel finans sistemini kullansaydık, bu günler alacaktı. Kripto aracılığıyla hayati önem taşıyan ürünlerin satın alınmasını hiç vakit kaybetmeden güvence altına alabildik ve şaşırtıcı olan, tedarikçilerin yaklaşık yüzde 60’ının kriptoyu kabul edebilmesiydi, bunu beklemiyordum” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ukrayna kripto borsalarında Grivna kullanımını askıya aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!