Binance’in yapay zeka ürünü çaldığı iddia edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance, yapay zekâ tabanlı bir NFT oluşturma aracı olan Bicasso’yu piyasaya sürdükten sonra BNB Chain hackathon’unun kazananını kopyalamakla suçlanıyor. Binance’in, 17-19 Aralık 2022 tarihleri arasında Seul’de düzenlenen BNB Chain hackathon’unda birincilik ödülü verdikten yalnızca iki ay sonra Chatcasso tarafından yaratılan bir aracı kopyaladığı iddia ediliyor. 

Binance, yapay zeka ürünü çalmadığını iddia ediyor

1 Mart tarihinde Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), yaratıcı vizyonların yapay zeka ile NFT’lere dönüştürülmesi için kullanılabilecek bir yapay zeka (AI) ürünü olan Bicasso’nun lansmanını duyurdu. Ancak, topluluk üyesi ggoma, Binance’in kendi projesi Chatcasso’yu kopyaladığına ve kendi teklifleri olarak gönderdiğine inanıyor.

“Keep building ” – @cz_binance said.

What he DIDN’T say – “If you guys build it well, we’ll blatantly copy it and ship it as our product! “

Story of Binance stealing our project we won 1st place at the BNB Chain hackathon https://t.co/ejc5Z7w9o1

— ggoma (@0xggoma) March 2, 2023

Binance ise hırsızlık suçlamalarını reddetti. Cointelegraph’a konuşan bir Binance sözcüsü, Bicasso’nun Binance’teki küçük bir ekip tarafından test amacıyla inşa edilen deneysel bir proje olduğunu ve NFT’ler ile yapay zekanın birçok sektör oyuncusu tarafından üzerinde çalışılan ortak kavramlar olduğunu söyledi.

Chatcasso, NFT oluşturmak için yapay zeka destekli bir araç yaratarak BNB Chain hackathon’unda birincilik ödülünü ve Binance USD (BUSD) cinsinden 5.000 dolar kazandı.

Chatcasso, BNB Chain hackathon’unda birincilik ödülünü kazandı, Seul, Aralık 2022. Kaynak: Twitter

Ne var ki ggoma, Binance’in iki ay içinde benzer bir platform başlattığını görünce şok olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu:

“Binance gibi büyük bir şirketin ismine kadar her şeyi kopyalaması? Bu sadece etik dışı değil, aynı zamanda kullanıcılar için de kafa karıştırıcı. İsimler o kadar benzer ki birbirinden ayırmak çok zor.”

Buna ek olarak ggoma, kullanıcı arayüzü ve özellikleri arasındaki benzerlikleri göstermek amacıyla iki projenin ekran görüntülerini paylaştı.

Chatcasso ve Bicasso platformları arasındaki benzerlikleri gösteren ekran görüntüleri. Kaynak: Twitter

Ancak Binance, benzerliklerin fikir hırsızlığı anlamına gelmediğini savunuyor. Borsa sözcüsü Cointelegraph’a konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu

“Benzerliklere rağmen, şirket içi bir inceleme yaptıktan sonra, Bicasso’nun BNB hackathon’undan iki haftadan daha uzun bir süre önce bağımsız olarak tasarlandığından ve geliştirildiğinden eminiz.”

Borsa, ayrıca Binance ve BNB Chain’in ayrı ayrı faaliyet gösterdiğini ve Binance geliştirme ekibinin BNB Chain hackathon’larına dahil olmadığının altını çizdi. 

Binance Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, Bicasso isminin sanatçı Dali’ye bir gönderme olan OpenAI aracı ‘Dall-E’den esinlenerek oluşturulduğunu belirtti ve “Ekibimiz bu konsepti çok sevdi” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Binance’in Bicasso’su, yapay zeka destekli NFT üreticisinin 2,5 saat içinde 10.000 basım gerçekleştirmesiyle NFT yatırımcıları arasında bir anda popüler oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in yapay zeka ürünü çaldığı iddia edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!