MicroStrategy kurucusu Saylor, bir davayla karşı karşıya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük kurumsal Bitcoin alıcısı olarak bilinen MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor, gelir vergisi davasıyla karşı karşıya.

Bloomberg’ün haberine göre, Columbia Bölgesi Yüksek Mahkemesi, Michael Saylor’ı ABD’de yaşamasına rağmen gelir vergisi vermemekle suçlamıştı. Saylor gerçekleştirdiği davayı reddetme talebi, mahekeme tarafından reddedildi. Ek olarak mahkeme, Washington DC’nin Saylor ve MicroStrategy aleyhinde açmış olduğu bir başka dava olan Yanlış İddialar Yasasını (False Claims Act) ihlal etme suçlamasına ilişkin davayı ise reddetti. 28 Şubat’ta verilen karar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bir dosyalamada ortaya çıktı.

Washington, geçtiğimiz Ağustos ayında Michael Saylor’a 25 milyon dolardan fazla gelir vergisi ödemediği gerekçesiyle vergi kaçakçılığı suçlamasıyla dava açtı. Açılan davaya göre Saylor, Virginia ve Florida gibi daha düşük vergi gereksinimlerine sahip bölgelerde ikamet ettiğini iddia ederek, hileli bir biçimde 2005 yılından bu yana ödemekle yükümlü olduğu vergileri ödemekten kaçındı. İddiaya göre Saylor, Georgetown sahilinde lüks bir çatı katında ikamet ediyor. 

Michael Saylor, iddiaları reddetti

Saylor, Florida’da ikamet ettiğini ileri sürerek kendisine yöneltilen bu iddiaları yalanladı. Saylor, Bloomberg News’e yaptığı açıklamada “Mahkemenin bana ve MicroStrategy’e yönelik Yanlış İddialar Yasası iddialarını reddetmesinden ötürü memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Diğer iddialara katılmamayı sürdürüyorum ve bu iddialara karşı kendimi savunmaya devam edeceğim. Günü geldiğinde bu davanın uygun bir biçimde çözülmesini büyük bir heyecanla bekliyorum”

Saylor’un davasıyla ilgili ilk mahkeme koneransı 10 Mart 2023’te yapılacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MicroStrategy kurucusu Saylor, bir davayla karşı karşıya
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!