FTX, 8.9 Milyar dolarlık fonunun kayıp olduğunu söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründe 2022’de bir meteor etkisi ile düşen FTX iflası ve beraberinde gelen sektörel kriz, ektisini günden güne kaybetse de gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Yakın zamanda FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried yeni skandallar ile gündeme gelirken, bir yenisi daha medyaya yansıtıs. The Wall Street Journal tarafından paylaşılan son paylaşımlara göre FTX’in ilk kez ne kadar paranın kaybolduğunu araştırıldığında, müşteri fonlarında açıklayamadığı 8.9 milyar dolarlık bir açık söz konusu. 

Perşembe günü yayınlanan halka açık bir davada FTX, müşteri hesaplarında ödenmemiş 11.6 milyar dolarlık bakiyeye kıyasla yaklaşık 2.7 milyar dolarlık müşteri varlığı belirlediğini belirtildi. FTX’in varlıklarının ve yükümlülüklerinin tahmini değeri, şirketin kasım ayı başlarında iflas başvurusu yaptığı gündeki kripto fiyatlarına dayanıyor.

FTX: 8.9 Milyar dolarlık fon kayıp

Kripto para sektöründe merkezi borsaların yaratabileceği riskleri bir kez daha gözler önüne seren FTX, yaşadığı iflas ile yeni gelişmelere ön ayak olmayı sürüdürüyor.

Borsanın kullanıcılarının varlıklarını izinsiz bir şekilde kullanarak rezerv eksikliği yaşaması ve devamında birçok şirketin ölümüne gitmesi sonrası iflas eden borsa, yeni haberler ile gündeme geliyor.

Son çıkan verilere göre FTX, bulunan müşteri varlıklarının yaklaşık 880 milyon dolarının dolar, stablecoin, Bitcoin veya Ethereum gibi “likit para birimleri” olarak kabul edildiğini söyledi. Sunum, diğer alacaklarda yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu gösteriyor. 

Bununla birlikte dosya, FTX’teki toplam 8.9 milyar dolarlık açığın büyük bir kısmının, borsa iflas etmeden önce müşterilerin hesaplarından 9.3 milyar dolar borç almış olan Alameda Research’e atfedilebileceğini gösteriyor. Sunum, 9.3 milyar doların bir kısmının veya tamamının müşterilerin onayı olmadan ödünç alınıp alınmadığı hakkında yorum yapmadı. Şirket tarafından yayınlanan yakın tarihli bir mali güncellemeye göre, Alameda Research’ün 31 Ocak itibarıyla hesaplarında yalnızca yaklaşık 475 milyon dolar nakit bulunuyordu.

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX, 8.9 Milyar dolarlık fonunun kayıp olduğunu söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!