Dijital yuan Hong Kong’da beklendiği talebi görmüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) olarak da bilinen Çin’in dijital yuanı, Çin’in itibari para birimi olan Renminbi’nin (RMB) dijital bir versiyonudur. Dijital yuan, Çin Halk Bankası (PBOC) tarafından geliştirilmekte ve test edilmekte olan bir merkez bankası dijital para birimi olarak bir süredir aktif olarak kullanılıyor.

Dijital yuan, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı işlemlerde kullanılabilecek şekilde halka sunulmuş durumda. Ayrıca, Çin’in uluslararası ticarette baskın para birimi olan ABD dolarına bağımlılığını azaltmanın bir yolu olarak görülüyor.

Dijital yuan’ın gelişimi, Çin’in özel bir idari bölgesi olan Hong Kong da dahil olmak üzere bazı ülkelerde endişelere yol açtı. Hong Kong geleneksel olarak büyük bir finans merkezi konumunda ve bazı uzmanlar dijital yuanın piyasaya sürülmesinin Hong Kong’un bir finans merkezi olarak konumunu tehdit edebileceğinden korkuyor.

Bazı gözlemciler, dijital yuan’ın Çin vatandaşlarının Hong Kong’un finansal sistemini atlayarak ülke dışına para taşımasını kolaylaştırabileceğine inanıyor. Dijital yuanın Hong Kong’un özerkliğini baltalamak ve Çin’in bölgenin finansal sistemi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlamak için kullanılabileceğine dair endişeler de var.

Son olarak yerel haberlere bakıldığında ise sadece 625 Hong Kong sakininin cüzdan için başvurması dikkat çekti.

Dijital yuan Hong Kong’da beklendiği talebi görmüyor

22 Şubat 2023’te, Shenzhen ve Hong Kong’a gelen insanlar için güvenli, verimli ve uygun dijital renminbi ödeme hizmetleri sağlayan, ülkenin ilk dijital renminbi sabit cüzdan self servis kart verme makinesi resmi olarak piyasaya sürüldü. 26 Şubat itibariyle, 625 Hong Kong sakini dijital RMB sabit cüzdanı için başvurdu.

Ancak Çin’de olduğu gibi geniş kitlelerce kullanılması beklenen bu yeni sistem beklenildiği etkiyi alamamışa benziyor. 

Çin Halk Bankası’nın Shenzhen Merkez Alt Şubesinin yöneticileri, bir sonraki adımın dijital renminbi ve uygulama senaryolarının yenilikçi entegrasyonunu teşvik etmeye devam edeceğini belirtiyor. Ancak bu çalışmalar pek istenildiği hızda ilerlemeyeceğe benziyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dijital yuan Hong Kong’da beklendiği talebi görmüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!