BlockFi yöneticileri ve Gemini’ye toplu dava şoku!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto kredi şirketi BlockFi’da yaklaşık 2 milyon dolar değerinde varlığı dondurulan bir yatırımcı, şirketin kurucularına, iki yöneticisine ve kripto borsası Gemini’ye karşı toplu dava açtı. 

BlockFi kullanıcısı, şirket yöneticilerine ve Gemini’ye toplu dava açtı

Trey Greene adındaki yatırımcı, ABD New Jersey Bölge Mahkemesi’ne kısa süre önce yaptığı şikâyet başvurusunda, davalıları tüketici dolandırıcılığı ve borsa kanunlarını, güvene dayalı görevlerini ihlal etmek ve kayıtsız menkul kıymetler teklif etmek ve satmak da dahil olmak üzere çok sayıda usulsüzlük yapmakla suçladı. 

Söz konusu dava dosyasında ise şu ifadelere yer verildi: 

“BlockFi davalıları tarafından BlockFi adına satılan kayıtsız menkul kıymetler, Prince ve Marquez tarafından birkaç yıl boyunca sürekli bir yanlış beyan ve önemli ihmaller akışı ve Davalı Gemini tarafından aralıklı olarak yapılan yanlış beyanlar yoluyla pazarlandı ve satıldı.” 

Greene, kayıtsız menkul kıymetler olduğu iddia edilen faiz hesaplarına 1,5 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını ve 400.000 doların üzerinde kazanç elde ettiğini iddia etti. 

Ancak yatırımcı, BlockFi’ın 10 Kasım 2022’de, yani FTX’in iflas başvurusunda bulunduğu gün, tüm para çekme işlemlerini dondurmasının ardından şu anda fonları çekemiyor. 

Önerilen toplu davanın dosyası. Kaynak : Bloomberg Law

Greene ayrıca BlockFi’ın kurucuları Zac Prince ve Flori Marquez’in tekliflerin federal sigortalı banka ürünleriyle karşılaştırılabilir olduğuna dair yanlış beyanlarıyla “kayıtsız menkul kıymetleri” satın almaya teşvik edildiğini iddia ediyor. 

Ayrıca Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 14 Şubat’ta BlockFi’ı bireysel kripto kredi verme ürününün tekliflerini ve satışlarını kaydetmemekle suçlarken, dosya, borsanın 15 Şubat’ta 50 milyon dolarlık bir uzlaşmayla sonuçlanan işlemler sırasında faiz hesaplarının kayıtsız menkul kıymetler olduğunu kabul ettiğini iddia ediyor. 

Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winkevoss, daha önce saklama hizmetleri aracılığıyla BlockFi müşterilerinin kripto varlıklarının gözetimini elinde tutuyordu. Winkevoss’un ise bu fonların müşteriler için ne kadar erişilebilir olduğu konusunda yanlış beyanda bulunduğu iddia ediliyor. 

Gemini hakkındaki dava dosyasında ise şu ifadelere yer verildi: 

“Gemini, davacının ve grup üyelerinin borsadaki varlıklarının durumu, güvenliği ve erişilebilirliği ve kayıp riskleri hakkında maddi olarak yanıltıcı beyanları biliyordu ve bunlara göz yumdu. Gemini, ayrıca BlockFi faiz hesapları pazarlanmasında kullanılmak üzere BlockFi’a maddi olarak yanlış ve yanıltıcı bilgiler sağlamıştır.” 

Ne var ki Gemini’nin şu anda borsa kanununu ihlal ettiği iddia ediliyor. 

İlginizi çekebilir: FTX’in eski direktörünün dolandırıcılık suçlamalarını kabul ettiği iddia edildi

Öte yandan Greene, tüketici dolandırıcılığı yasasının ihlalleri için üç katı tazminat, avukatlarının masraflarının karşılanması, sanıklar tarafından elde edilen tüm fonların ve tahakkuk eden faizin tam iadesi ve tüketici dolandırıcılığı yasasının benzer ihlallerini önleyen bir karar da dahil olmak üzere iddia edilen her bir sayı için tazminat talep etti. 

Bundan sonraki süreçte ise davalılara mahkeme celbi tebliğ edilecek ve celbin tebliğinden itibaren 21 gün içinde şikâyete yanıt vermeleri ya da Greene tarafından talep edilen tutarın tamamını ödemeleri beklenecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlockFi yöneticileri ve Gemini’ye toplu dava şoku!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!