ABD senatörleri, Binance’i hedef aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD senatörleri, Binance’in yasa dışı faaliyetlerin merkezinde yer aldığını söyledi.

Bloomberg’ün haberine göre, Senatörler Elizabeth Warren, Chris Van Hollen ve Roger Marshall’ın imzaladığı bir not, hem Binance’in hem de Binance US’ın mali süreçleri ile ilgili ayrıntılı bilgi talep etti.

“Binance’in mali durumu ile ilgili az sayıdaki bilgiler, borsanın suçlulara ve yaptıırmlardan kaçınanlara 10 milyar dolardan fazla ödeme yapılmasını kolaylaştıran yasa dışı faaliyetlerin yuvası olduğunu gösteriyor”

Senatörlerin imzaladığı bu not, hem Binance US başkanı Brian Shroder’a hem de Changpeng Zhao’ya gönderildi.

Hazırlanan notta, Binance ve Binance US’ın birbirinden ne kadar bağımsız olduğu konusundaki şüphelere yer veren bir Reuters makalesi de yer aldı. 

CryptoCompare’in verilerine göre Binance, Şubat ayı itibarıyla %60 pazar payını elinde bulundurarak, dünyanın en büyük kripto para borsası olmaya devam ediyor. 

Şirket, geçtiğimiz yıllarda SEC, Adalet Bakanmlığı ve İç Gelir Servisi de dahil olmak üzere birçok ABD kurumunun soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı.

ABD regülatörlerinin başlattığı bu soruşturmalardan, Binance ortakları da nasibini aldı. Binance markalı stablecoin olan BUSD’yi ihraç eden Paxos, hem New York Mali Hizmetler Departmanı’nın hem de SEC’in yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. Şirket, gelen emirle birlikte BUSD basmayı durdurmak zorunda kaldı.

Notta, FTX ile ilgili bir benzetme de yer aldı:

“Bay Zhao’nun Binance US’ın tamamen bağımsız olduğu iddiası, Sam Bankman-Fried’ın FTX US ile FTX’in bağımsız olduğuna ilişkin iddiasına ürkütücü bir biöimde benziyor”

Senatörler, borsanın uyumluluk faaliyetleri ile ilgili de şunları söyledi:

“Binance’in mevcut iş stratejisi, gülünç derecede zayıf bir kara para aklama önlemi uyum programının sürdürülebilmesine bağlı gibi görünüyor”

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD senatörleri, Binance’i hedef aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!