SEC başkanı, tahmine dayalı veri teknolojileri konusunda uyarılarda bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler, tahmine dayalı veri teknolojileri konusunda uyarılarda bulundu.

Bloomberg’ün haberine göre, SEC başkanı, bugün gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, tahmine dayalı olan veri teknolojilerinin yatırım danışmanlarının görevleriyle doğal bir biçimde çıkar çatışmasına sebep olabileceğini söyledi. Gensler, ajansından bu sorunun üstesinden nasıl gelinebileceğini önermelerini istedi.

“Bir danışman, tahmine dayalı bir veri analitiği kullanarak yatırım tavsiyesi verdiğinde, bu algoritmalar yatırımcıların çıkarlarını optimize ediyor mu ve yatırımcının çıkarlarını danışmanın çıkarlarının önüne koyuyor mu?”

Tahmine dayalı veriler, yatırımcıların kişisel verilerinden ve cihazlarından alınan çeşitli verileri içerebilmektedir. Finans şirketleri, müşterilerine öneriler sunarken bu verileri kullanabilir.

Gensler, yatırım firmaların için varlık tutan sanal varlık firmaları ile ilgili endişelerini bir kez daha tekrarladı.

SEC, kısa bir süre önce tüm varlıkları kapsayacak şekikde “qualified custodian” (yetenekli saklatıcı) gerekliliklerinin genişletilmesini tavsiye etti. Plan hayata geçirildiği takdirde, özel sermaye şirketlerinin ve çeşitli hedge fonlarının varlıklarını tutan firmalara engel gelebilir.

Gensler, saklayıcılar hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kripto alım satım ve kredi platformlarının nasıl çalıştığına bakıldığında, yatırım danışmanlarının qualified custodian olarak onlara güvenmemeleri gerekir”

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto sektörünün üzerinde her geçen gün baskısını artırmayı sürdürüyor. Regülatör, kısa bir süre önce kripto para borsası Kraken’den, ülkedeki staking faaliyetlerini sonlandırmasını taleip etmişti. Borsa, bu talebi kabul edip, SEC’e 30 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC başkanı, tahmine dayalı veri teknolojileri konusunda uyarılarda bulundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!