Fransa Ulusal Meclisi, şirketler için yeni kripto kayıt kurallarını onayladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa, şirketler için yeni kripto kayıt kurallarına onay verdi.

Fransa Ulusal Meclisi, kripto yasalarını Avrupa Birliği standartlarına uygun hale getirme amacı kapsamında, kripto şirketleri için yeni lisanslama kurallarına onay verdi.

Gerçekleştirilen oylamanın ardından yeni kurallar 71’e karşı 109 oyla kabul edildi. Fransız Senatosu’nun yasayı daha önce kabul etmesi sebebiyle, yeni yasa direkt olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a gidecek. 

Dünyanın dört bir yanındaki regülatörler, FTX’in çöküşünün ardından düzenleyici çerçeve faaliyetlerine hız verdi. Fransa’da kabul edilen bu kurallar, önceki versiyonuna göre çok daha ılımlı olmasıyla öne çıkıyor. Ülke, yeni kurallarla birlikte AB standartlarına uymayı amaçlıyor. 

Kripto şirketleriyle ilgili ortaya konulan yeni kurallara göre bu şirketler, şu anda Finansal Piyasalar Otoritesi’nin sunmuş olduğu kayıt şartlarından daha fazlasını yapmaları gerektiğini gösteriyor. Ülke, AB’nin MiCA mevzuatına uyum sağlamaya çalışıyor.

Fransa’nın kripto şirketlerine yönelik yeni kuralları, Temmuz 2023’ten itibaren yürürlüğe girecek. Bununla birlikte halihazırda Finansal Piyasalar Otoritesi’ne kayıtlı olan kripto para şirketleri, yaklaşık 2026 yılına kadar normal bir biçimde faaliyetlerine devam edebilecek. 

Fransa merkezli kripto şirketi Flowdesk’in yöneticisi Anne-Sophie Cissey, bunun ileriye ufak bir adım olduğunu belirtti ve MiCA’ya doğru bir köprü kurulduğunu söyledi.

Regülatörler, Terra ve FTX’in çöküşünün ardından kripto sektörüne ilişkin baskılarını artırmaya her geçen gün devam ediyor. Özellikle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, sert tedbirler almaya tüm hızıyla devam ediyor. SEC başkanı Gary Gensler, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Bitcoin haricindeki tüm kripto paraların menkul kıymet olduğunu dile getirdi. Bu, regülatörün yaptırımlarını daha da artıracağı hususunda bir işaret olarak görülüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fransa Ulusal Meclisi, şirketler için yeni kripto kayıt kurallarını onayladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!