FTX’in eski direktörünün dolandırıcılık suçlamalarını kabul ettiği iddia edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reuters’ın haberine göre, FTX’in eski mühendislik direktörü Nishad Singh’in ABD savcılarının dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmesi bekleniyor.

Manhattan federal mahkemesinde görülen bir duruşma esnasında Singh’in avukatı, müvekkilinin elektronik dolandırıcılık, FTX müşterilerine yönelik elektronik dolandırıcılık ve emtia dolandırıcılık komplosu suçlamalarını kabul ettiğini açıkladı.

CNBC’ye göre Singh, Sam Bankman-Fried’ın küçük erkek kardeşinin lise döneminden yakın arkadaşıydı ve 2019 yılında FTX’in mühendislik direktörü oldu.

2020 yılında Singh’in FTX’in yazılımını değiştirdiği iddia edildi. Buna göre Singh, yazılımı daha önce genel müdür olarak çalıştığı Alameda’nın çok fazla ödünç varlık kaybettiğinde otomatik varlık satışlarından kaçınmasına olanak saklayacak şekilde değiştirdi. Reuters’a göre bu, Alameda’nın kredilerini ne kadar teminatla güvence altına aldığına bakılmaksızın FTX’ten borçlanmaya devam etmesinin önünü açtı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yazılımdaki bu değişikliğin Alameda’ya sınırsız bir kredi limiti verdiğini ve bu kredilerin milyarlarca dolarlık kısmının FTX müşterilerinden geldiğini iddia etti.

Nishad Singh, the former director of engineering at now-bankrupt crypto exchange FTX, has agreed to plead guilty to U.S. criminal charges, his lawyer said in court, as U.S. prosecutors ramp up their probe into members of Sam Bankman-Fried’s inner circle https://t.co/KinlD4h4Zj pic.twitter.com/8UFekP2XF5

— Reuters Legal (@ReutersLegal) February 28, 2023

Diğer FTX yöneticilerine kıyasla Singh, uzun süredir kamuoyunun karşısında yer almıyordu. Eski yönetici, New York’un Güney Bölgesi ABD Başsavcılığı’ndaki bir oturuma katılmak için ortaya çıktı.

Singh’in savunması, Sam Bankman-Fried’a yakın olan bazı isimlerin savcılarla iş birliği yapmayı kabul etmesinin ardından geldi.

Cointelegraph, Aralık 2022’de FTX ve Alameda Research’ün eski yöneticileri Caroline Ellison ve Gary Wang’in dolandırıcılık suçlamalarını kabul ettiklerini bildirdi.

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried ise kendisine yöneltilen sekiz suçlamaya karşın masum olduğunu ileri sürerek suçlamaları reddetti, SBF, şu anda Kaliforniya’da ailesiyle birlikte yaşıyor. İlk duruşmasının Ekim 2023’te görülmesi planlanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in eski direktörünün dolandırıcılık suçlamalarını kabul ettiği iddia edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!