Bank of England’ın CBDC için yeterli teknik becerisi yok

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bank of England’ın başkan yardımcısına göre banka, yeterli uzmanlığa sahip olmadığı için ülke henüz bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmaya hazır değil.

BoE başkan yardımcısı Jon Cunliffe, merkez bankasının bir CBDC üretme şansının %50’den fazla olduğunu söylese de henüz gerekli teknik becerilere sahip olunmadığını vurguladı.

Cunliffe, BoE’nin bir sonraki aşamada özel sektör aktörleriyle birlikte dijital pound’u test etmesiyle birlikte CBDC için gerekli uzmanlığı alabileceğini söyledi:

“Bir sonraki aşamaya geçiş yapmak için, çalışan  bir prototip oluşturulması, simüle edilmiş bir ortamda test edilmesi, canlı bir ortamda test edilmesi ve son olarak uygulamaya geçilmesi gerekmektedir. Bahsettiğimiz bir sonraki aşama bunları gerçekleştirebilmemiz için tasarlandı”

Cunliffe, potansiyel bir dijital pound tasarımının ve yapısının CBDC’nin motivasyonuna göre büyük ölçüde değişiklik gösterebileceğini belirtti.

Cunliffe, BoE’nin temel motivasyonunun nakit paranın dijital eşdeğerinin sağlanması olacağını dile getirdi:

Başkan yardımcısı, şu anda mevcut finansal sistem içerisinde yer almayan potansiyel CBDC’nin yararlarından söz etti.

Potansiyel CBDC’yi Apple’ın uygulama mağazası App Store ile karşılaştıran Cunliffe, piyasaya sürülebilecek bir CBDC’nin paranın kullanım şeklini iyileştirmek için yeni bir kapı açabileceğini dile getirdi. Dijital pound’un mikro ödemeler için potansiyel kullanımından söz eden Cunliffe şunları söyledi:

“Böylelikle çok çok küçük ödemeler yapmanız çok daha kolay olacak. Yani bir gazetede makale okumak isteseydiniz bunun için gazeteye abone olmanıza gerek kalmazdı. Bunu yapabilmek için oldukça küçük miktarlar ödeyebilirsiniz”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bank of England’ın CBDC için yeterli teknik becerisi yok
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!