Kripto Tarihinin En Büyük Köprü Hack’inde 120 Bin ETH Geri Alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web3 altyapı şirketi Jump Crypto ve merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Oasis.app Wormhole saldırganına bir karşı saldırı düzenleyerek 120 bin Ethereum’u (ETH) kurtardı.

Oasis.app ekibi 24 Şubat tarihli bir gönderisinde, Wormhole varlıklarının kurtarılmasına dair detaylara yer verdi. Yapılan açıklamada Web3 altyapı firması Jump Crypto ve DeFi platformu Oasis.app, Wormhole saldırganına bir karşı saldırı düzenleyerek yaklaşık 225 milyon dolar değerinde 120 bin ETH’nin geri aldığına yer verildi.

Öte yandan saldırganın cüzdanında yer alan 78 milyon dolarlık MakerDAO (MKR) varlığı da kurtarıldı. Saldırgandan geri alınan varlıklar ilgili cüzdanlara aktarılarak işlem tamamlanmış oldu. Ekip, karşı saldırı için İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesi’nden bir emir alındığını belirtti:

Mahkeme kararının gerektirdiği şekilde, varlıkların derhal yetkili üçüncü şahıs tarafından kontrol edilen bir cüzdana aktarıldığını da teyit edebiliriz. Bu varlıklar üzerinde herhangi bir kontrolümüz ya da erişimimiz bulunmamaktadır.

MakerDAO konuyla ilgili yaptığı açıklamada, MakerDAO‘nun akıllı sözleşmelerinin Oasis ön uç akıllı sözleşmeleri tarafından kontrol edilmediğini veya onların kontrolünde olmadığı dile getirildi:

MakerDAO’nun, son kullanıcıların Maker Vaults’a erişimini sağlayan herhangi bir ön uç sağlayıcı veya ürün üzerinde kontrolü yoktur. Ayrıca, Maker Protokolüne bağlanan mevcut ön uçlardan hiçbiri MakerDAO tarafından geliştirilmemiş veya sürdürülmemiştir.

Kripto tahinin en büyük körpü hack’i olarak nitelendirilen bu saldırıda 120 bin Wrapped Ethereum (wETH) çalınmıştı. Bir süredir hareketsiz bekleyen hacker ocak ayının sonunda 155 milyon dolarlık Ether‘i UniSwap (UNI) gibi merkeziyetsiz borsalar aracılığıyla başka cüzdanlara transfer etmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Tarihinin En Büyük Köprü Hack’inde 120 Bin ETH Geri Alındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!