Solana blockhain’i teknik sıkıntılar yaşıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana blockhain’i teknik sıkıntılarla karşı karşıya kalmış durumda.

Solana ağında işlem gerçekleştirmeye kullanıcılar, yaşanan teknik sorunlar sebebiyle çeşitli kesintilerle karşı karşıya kaldı.

Ağ üzerindeki ilk problemler Cumartesi günü TSİ 09:00 sularında başladı.

Ağda yaşanan problemlerin sebebi şu anda belirsiz olsa da, validator operatörleri ve çekirdek mühendisleri, kesintiden yalnızca birkaç saat önce yayımlanan Solana kodunun sürümünde bir hata olabileceğini düşünüyor. 

Yaşanan problemin bir blockhain fork’lanması sorunundan kaynaklandığı ifade edildi. Bu hata, işlem geçmişinin tutarsız sürümlerinin oluşmasına sebep oldu.

Solana’nın blockchain altyapı sağlayıcılarından olan Chorus One, ağın standart olmayan bir fork’la karşılaştığını ve mühendislerin sorunu çözmek için devrede olduğunu ifade etti.

Chorus One’ın bildirdiğine göre, ağda yaşanan teknik sıkıntılar, validator’lerin bellek kullanımının artmasına ve işlem hacminin önemli bir biçimde azalmasına neden oldu. 

Solana’nın resmi Discord kanalı, validator’lara ağ kümelerinin yeniden başlatılması talimatını verdi. 

Solana ağının yerel token’ı SOL, yazı kaleme alındığı sırada CoinGecko verilerine göre 22,33 dolar üzerinden işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana blockhain’i teknik sıkıntılar yaşıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!