ABD kuruluşlarından kripto likiditelerine ilişkin çözüm

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin üç federal kuruluşu tarafından yayınlanan ortak bir bildiride, bankacılık sektörüne kripto varlık piyasasındaki zafiyetlerden kaynaklanan likidite risklerine karşı koymak için yeni risk yönetimi ilkeleri oluşturulmamasına ilişkin tavsiyede bulundu. 

Federal Rezerv Yönetim Kurulu, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC), bankalara kriptolarla ilgili likidite risklerini ele alırken mevcut risk yönetimi ilkelerini uygulamalarını hatırlatan bir bildiri yayınladı.

Ayrıca ortak bir bildiride bankacılık kuruluşları için kripto varlıklar ve ilgili katılımcılarla ilişkili temel likidite riskleri vurgulandı. Vurgulanan risklerin ise mevduat giriş ve çıkışlarının öngörülemeyen ölçeği ve zamanlaması ile ilgili olduğu belirtildi.

Bununla birlikte federal kurumlar, kripto paralarla ilgili likidite risklerini ortaya koymak için özellikle iki örneğe dikkat çekti: 

Kriptolarla bağlantılı bir kuruluş tarafından kriptolarla ilgili kuruluşun müşterilerinin yararına yatırılan mevduatlar.
Stabilcoin ile ilgili rezervleri oluşturan mevduatlar.

İlk olarak fiyat istikrarın, yatırımcıların stres, piyasa oynaklığı ve kripto varlık sektöründeki ilgili zafiyetlerden etkilenebilecek davranışlarına bağlı olduğu düşünülüyor. İkinci risk türü ise sabit token’lara olan taleplere yönelik. Ortak açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Bu tür mevduatlar, örneğin beklenmedik stabilcoin ödemeleri ya da kripto varlık piyasalarındaki karışıklıklardan kaynaklanan büyük ve hızlı çıkışlara karşı hassas olabilir.”

Üç federal kurulu da ülke yasaları uyarınca bankacılık kuruluşlarının bankacılık hizmetleri sunmasının ne yasaklandığı ne de engellendiği konusunda mutabık kalırken, likidite risklerinin aktif bir şekilde izlenmesini ve kripto teklifleri üzerinde etkin risk yönetimi ve kontrollerin kurulması ve sürdürülmesi tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan kuruluşlar, bankalara etkili risk yönetimi için dört temel uygulama önerisinde bulundu. Bu öneriler arasında kripto varlıklara ilişkin sağlam bir durum tespiti ve izleme yapılması, likidite risklerinin dahil edilmesi, kripto teklifleri arasındaki bağlantının değerlendirilmesi ve mevduatların potansiyel davranışlarının doğrudan ve dolaylı itici güçlerinin anlaşılması yer alıyor.

İlginizi çekebilir: ABD Para Birimi Denetleme Ofisi’nden kripto uyarısı!

Son olarak ocak ayının başlarında ise yine aynı üç federal kuruluş, ekosistemdeki dolandırıcılık, dalgalanma, bulaşma ve benzeri konular da dahil olmak üzere sekiz ayrı riske dikkat çekerek ortak bir bildiri yayınladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD kuruluşlarından kripto likiditelerine ilişkin çözüm
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!