Coinbase’in Base ağını başlatmasının ardından sahte token’lar ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg’ün haberine göre, ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in Base olarak adlandırılan blockchain’i piyasaya  sürmesinden kısa bir süre sonra, bu ağla hiçbir ilgisi bulunmayan birçok kripto para ortaya çıktı.

Ethereum layer 2 ağı olan Base’in testnet’i geçtiğimiz gün başlatıldı ve resmi başlangıçtan önce hataların ortaya çıkarılması için geliştiricilere süre verildi. Ağ, geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamalar (DApp’ler) oluşturmasına olanak sağlamayı planlıyor.

Kripto denetim şirketi Solidus Labs’in veri sitesi Token Sniffer’a göre, Coinbase’in duyurusundan bu yana bu ağın yerel token’ı gibi piyasaya sürülen birçok token ortaya çıktı. Ancak Coinbase, layer 2 ağı için bir kripto para piyasaya sürmeyeceğini duyurmuştu. Sahte token’ların ismi Base, base token ve coin chain gibi isimleri kullanıyor.

Token’ların ilk piyasaya sürüldüğünde değerinin zaman zaman önemli ölçüde yükselmesi, kullanıcıların bu gibi sahte token’lara inanıp satın almasının önünü açabilir. 

Coinbase’in başlattığı layer 2 ağı, Ethereum işlemlerinin hem daha hızlı hem de daha ucuz olmasını amaçlıyor. Proje, Optimism ile işbirliği yapıyor. 

Optimism’in halihazırda layer 2 blockchain’i için OP isimi bir yerel token’ı bulunuyor.

Trader’lar da sahte token’lara veya benzer projelerine akın etmiş durumda. CoinGecko’nun verilerine görre, merkeziyetsiz bir proje olan Base Protocol’ün yerel token’ı BASE, %200 oranında artış gösterdi. 

Coinbase, kısa bir süre önce açıkladığı kazanç raporunda, 557 milyon dolar zarar ettiğini duyurdu. Şirketin gelirleri, dördüncü çeyrekte %75 düşerken, personellerinin %20’sini de işten çıkardı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase’in Base ağını başlatmasının ardından sahte token’lar ortaya çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!