Kripto piyasasında 32 milyon dolarlık nakit çıkışı! Peki sebebi ne?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası, uzun süredir savaş verdiği ayı sezonunun ardından şimdi de düzenleyicilerle boğuşuyor. Bilindiği üzere 2022 yılında kripto piyasası adına büyük çöküşler yaşandı. Bu çöküşlerin yanı sıra piyasa, bir de kripto kışı ile savaş verdi. Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 63 değer kaybederken, dev kripto ekosistemleri yerle bir oldu.  

Kripto piyasasındaki çıkışların tek sebebi dünzenleyiciler mi?

Ancak yine de hayata tutunmaya çalışan kripto endüstrisi, 2023 yılında ise düzenleyicilerin, düzenleme adı altında sıkı yaptırımlarıyla savaşmaya devam ediyor. Özellikle, ABD’li düzenleyiciler tarafından yaptırımlara maruz kalan kripto şirketlerinin gördüğü muamele, piyasa nakit çıkışlarının meydana gelmesine sebep oldu.  

Ne var ki kurumsal yatırımcılar başta olmak üzere, ABD’li düzenleyicilerin faaliyetlerinin ardından bir hayli gerilmiş durumda. Bununla birlikte dijital varlık yatırım ürünleri ise 2023’ün en büyük haftalık çıkışına şahitlik etti. 

Kripto fon yöneticisi CoinShares, geçtiğimiz gün kripto paraların, geçtiğimiz hafta 32 milyon dolarlık nakit çıkışını gördüklerini söyledi. Kripto piyasasındaki 32 milyon dolarlık çıkış ise 2023’ün en büyük çıkışı olarak kayıtlara geçti. 

This week in Fund Flows, by our Head of Research @jbutterfill :

Digital assets see US$32m in outflows, but rising prices push AuM to highest since August 2022.

Read the full report – https://t.co/EIXblrOBcL

Get a comprehensive view of last week’s crypto flows (1/5) pic.twitter.com/WvJk15WAWs

— CoinShares (@CoinSharesCo) February 20, 2023

Bilindiği üzere 2023 yılına girmemizden bu yana özellikle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketlerinin üzerindeki baskıyı bir hayli artırmış durumda. SEC, son zamanlarda stake hizmetleri yasaklamaktan ve kripto gözetimlerine kadar kripto endüstrisindeki çoğu şey üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyor. Kripto piyasasında bahsi geçen nakit çıkışların da ise SEC’in büyük bir etkisinin olduğu düşünülüyor.  

CoinShares analisti James Butterfill, ayrıca çıkışların geçen haftanın ortasında 62 milyon dolara ulaştığını, ancak duyarlılığın iyileştiği için sonunda yavaşladığını da sözlerine ekledi. 

Bu çıkışların yüzde 78’nin Bitcoin ile ilgili yatırım ürünlerinde gerçekleştiği bildirildi. CoinShares ise piyasadaki artan çıkışlar için düzenleyici baskıyı suçladı. 

Ne var ki Ethereum (ETH) ile ilgili yatırım ürünlerinde de azımsanamayacak kadar çıkış meydana geldi. Ancak hafta boyunca toplam 9,6 milyon dolarlık girişlerle de kaybı dengelemeye çalıştı. 

Öte yandan yukarıda da bahsettiğimiz üzere CoinShares de dahil olmak üzere kripto piyasasındaki pek çok analiz şirketi, piyasadaki bu çıkışları düzenleyicilerin yaptırımlarıyla ilişkilendiriyor.  

Bilindiği üzere SEC, 9 Şubat’ta kripto para borsası Kraken’in stake hizmetlerini durdurmasını emretti ve 30 milyon dolarlık ceza kesti. Bundan birkaç gün sonra ise SEC, Paxos’a Binance USD’nin (BUSD) basılması nedeniyle dava açtı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto piyasasında 32 milyon dolarlık nakit çıkışı! Peki sebebi ne?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!