Stablegains, UST’yi “güvenli yatırım” olarak pazarlamakla suçlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz finans (DeFi) kripto girişim platformu Stablegains, yatırımcıları yanılttığı ve menkul kıymet yasalarına uymadığı iddiasıyla Kaliforniya mahkemesinde dava edildi. 

Stablegains, UST reklamı yapmakla suçlanıyor

Kısa süre önce Alec ve Artin Ohanian ismindeki davacılar, Kaliforniye bölge mahkemesine, Stablegains aleyhine şikâyette bulundular.  

Açılan davaya göre 2021 yılında kurulan DeFi platformu Stablegains, müşterilerin varlıklarını, bilgileri ya da rızaları olmadan Anchor Protocol’a transfer etti.  

Anchor Protocol ise zamanında, Terraform Labs’in algoritmik stablecoin’i USD’de (UST) yüzde 20’ye kadar getiri sağladı. 

Ne var ki Stablegains’in, Terraform Labs destekçisi ve yatırımcısı olduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte iddialar, Stablegains’in UST’nin reklamını yanlış bir şekilde yaptığı yönünde.

Yanlış bir şekilde reklam yapmasının yanı sıra Stablegains, iddialara göre Anchor Protocol tarafından sunulan getirilerden farkı cebe indirerek müşterileri için yüzde 15’lik bir kazanç sağladı. 

Davacılar ayrıca UST’nin bir menkul kıymet olduğunu ve Stablegains’in federal menkul kıymet yasalarını çiğnediğini de savunuyor. 

“Stablegains federal ve eyalet menkul kıymet yasalarına açık bir şekilde uymadı. DeFi platformu, UST’nin aslında bir menkul kıymet olduğunu sakladı.” 

Şikâyette, ayrıca şirketin ne Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kayıtlı olduğu ne de menkul kıymet borsası olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. 

Davacılar, Mayıs 2022’de UST ekosisteminin çöküşünün, Stablegains müşterileri için feci sonuçlar doğurduğunu belirtti. Bilindiği üzere UST, dolar sabitini kaybederek, Terra/Luna ekosisteminden yaklaşık 18 milyar doların silinmesine neden oldu. 

Ayrıca, Terra ekosisteminde meydana gelen çöküşün ardından Stablegains’in, resmî web sitesinde, UST’yi güvenli ve fiat destekli olarak pazarladığı reklam kısımlarını değiştirdiği iddia edildi.

Stablegains’in, varlıkları tasfiye etmek ve müşterilerine paralarını iade etmek yerine kullanıcıları tarafından yatırılan ve değeri düşürülmüş varlıkların çoğunu tek taraflı olarak Terra 2.0’a yönlendirmeyi tercih ettiği ortaya çıktı.  

We’re discontinuing the Stablegains service. Please withdraw your remaining funds.

See the anticipated timeline + a letter from the team here: https://t.co/ebx4Z78sp1

— Stablegains (@stablegains) May 21, 2022

Ne var ki Ağustos 2021’de hizmet vermeye başlayan Stablegains, 22 Mayıs’ta kapandı. Bununla birlikte platform, Anchor Protocol hizmetlerini, uygulamalarını ve desteğini durdurdu ve kullanıcıların fonlarını çekmelerini talep etti. 

İlginizi çekebilir: SEC, Terraform Labs ve Do Kwon’u 10.000 Bitcoin aklamakla suçluyor

Öte yandan 16 Şubat tarihinde ise SEC’in, Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon’a milyar dolarlık bir kripto varlık menkul kıymet dolandırıcılığını ihlal ettiği iddiasıyla dava açtığını da hatırlatmakta fayda var. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stablegains, UST’yi “güvenli yatırım” olarak pazarlamakla suçlanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!