Abu Dabi, Web3 girişimlerine 2 milyar dolar ayırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripo ve blokzincir teknolojileri gelişiminde pek çok öncülüğü elinde tutan Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi, bir girişim projesine, dudak uçuklatacak yatırım planı duyurdu.

Abu Dabi, kripto ve blokzincir merkezi olma yolunda 2 milyar doları gözden çıkardı

Abu Dabi teknoloji ekosistemi Hub71, 2 milyar ABD dolarının üzerinde sermaye desteği ile “Hub71+ Dijital Varlıklar” adlı yeni bir girişim duyurdu. Proje, blokzincir teknolojisi ve metaverse uygulamaları gibi Web3 tabanlı yenilikleri bir adım öteye taşımayı amaçlıyor. Hub71 + Dijital Varlıklar, Web3 girişimlerine hem küresel pazarlarda hem de BAE’de kurumsal, hükümet ve yatırım ortaklarının yanı sıra, bir dizi program ve projeye erişim sağlamayı hedefliyor. 

Hub71 + Dijital Varlıklar girişimi, Web3 projelerine son teknoloji bir blokzincir ve sanal varlık altyapısının yanı sıra ilerici bir düzenleyici ortama erişim sağlamayı planladığını söyledi. 

Bu girişimin, ayrıca Abu Dabi Küresel Pazarı’ndaki (ADGM) Hub71’de temel olması bekleniyor. Projenin en büyük ortaklarından bir tanesi First Abu Dhabi Bank’ın araştırma ve inovasyon merkezi FABRIC’e, dijital varlıkların araştırmak, ticareti ve korunmasını kolaylaştırmak için kripto para borsaları ve hizmet sağlayıcıları da katılacak. 

Abu Dabi 2 milyar dolarlık yatırımının yanı sıra, işletmelerin Abu Dabi’ye genişlemelerine ve Orta Doğu ve küresel pazarlardaki varlıklarını büyütmelerine yardımcı olacağını söyledi. 

Hub71 CEO yardımcısı Ahmad Ali Alwan, ayrıca Hub71+ Dijital Varlıkları’nın piyasaya sürülmesini, Abu Dabi’nin değişimi ve dönüşümü küresel ölçekte yönlendiren büyük işletmeleri benimseme motivasyonunun bir sembolü olarak gördüğünü söyledi. 

Öte yandan BAE’nin dış ticaretinden sorumlu devlet bakanı Thani Al-Zeyoudi, geçtiğimiz ay, BAE’nin kripto düzenleyici rejimi üzerinde çalıştığını ve Körfez ülkesini de yeterli korumaya sahip kripto dostu politikalara sahip bir merkez haline getirmeye odaklandığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ekim 2022’de ise Chainalysis raporu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinin küresel olarak en hızlı büyüyen kripto pazarlarından biri olduğunu vurguladı. Rapor, Temmuz 2021’den Haziran 2022’ye kadar 12 ayda MENA bölgesindeki kullanıcıların 2021’e kıyasla yüzde 48’lik bir büyüme ile 566 milyar dolar değerinde kripto para aldığını tespit etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Abu Dabi, Web3 girişimlerine 2 milyar dolar ayırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!