Siemens, halka açık blokzincirde 64 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman mühendislik ve teknoloji devi Siemens, Almanya’nın Elektronik Menkul Kıymetler Yasası uyarınca bir yıllık vadeye sahip 60 milyon avro (64 milyon dolar) değerinde halka açık bir blokzincirde dijital tahvil ihraç eden ilk şirketlerden biri oldu. 

Siemens’ten dijital tahvil ihracı

Yapılan duyurulara göre tahviller, müşterilere DekaBank, DZ Bank ve Union Investment aracılığıyla kâğıt küresel sertifikalara ihtiyaç duyulmadan doğrudan satıldı. Bunun üzerine Siemens, sürecin işlemlerin geleneksel tahvil ihraç yöntemlerinden çok daha hızlı ve verimli bir şekilde yürüdüğünü bildirdi. 

Siemens, ayrıca dijital tahvil kullanmanın geleneksel tahvil verme yöntemlerine göre daha yararlı noktaları olduğunu belirtti. Şirkete göre, tahvili bir blokzincirinde ihraç etmek, geleneksel yöntemlere kıyasla daha avantajlı. Bu avantajlara örnek olarak dijital tahvilin kâğıt tabanlı küresel sertifikaları ve merkezi takası gereksiz kıldığı söylenebilir. Dahası, tahvil aracı olarak işlev görecek bir bankaya ihtiyaç duymadan doğrudan yatırımcılara da satılabiliyor. 

Her ne kadar işlem sırasında dijital euro henüz mevcut olmadığı için işlem klasik ödeme yöntemleri kullanılarak tamamlanmış olsa da yine de sadece iki günde tamamlandığını belirtmekte fayda var. Ne var ki Siemens, geliştirmeye devam ettiği sermaye ve menkul kıymet piyasaları için dijital çözümlerde kendisini öncü olarak konumlandırmayı hedeflediğinin de altını çizdi. 

Siemens Mali işler Sorumlusu Peter Rathgeb’ten gelen açıklamalar ise şu yöndeydi:

“Menkul kıymetler için kâğıttan uzaklaşmak ve halka açık blokzincir teknolojisine yönelmek bizim için işlemleri hem daha hızlı kılıyor hem de daha verimli. Proje ortaklarımızla yaptığımız iş birliği sayesinde Almanya’da dijital menkul kıymetlerin geliştirilmesinde öneli bir dönüm noktasına ulaşmış durumdayız.” 

İlginizi çekebilir: İsrail, dijital tahvil için canlı denemeler başlattı!

Öte yandan Siemens, son birkaç yıldır halihazırda blokzincir teknolojisine ilişkin birtakım denemeler yaptı. Alman teknoloji devi, Ekim 2020’de Siemens tarafından desteklenen blokzincir tabanlı bir enerji ticaret platformu olan Pebbles’ın, sanal bir demosunu düzenlediğini bildirdi. 

Ayrıca, Temmuz 2019’da ise Siemens, yan kuruluşlarından biri olan Siemens Mobility aracılığıyla bir Carsharing programı için blokzincir teknolojisini kullanmayı düşünmüştü. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Siemens, halka açık blokzincirde 64 milyon dolarlık tahvil ihraç etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!