SEC, kripto saklama hizmetlerini de etkileyecek bir oylamaya gidiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, varlıkların nasıl saklandığına ilişkin yeni gerekliliklerin belirleneceği bir kuralı oylayacak.

Yapılacak olan oylama, kripto varlıklarının saklanma şeklini de etkileyecek.

The Wall Street Journal’in haberine göre, regülatör, kayıtlı yatırım danışmanlarının müşteri varlıklarını saklama gerekliliklerini artıracak ve “sürpriz incelemeler” gibi yeni korumaların da yer alacağı bir kuralı oylayacak.

Beş üyeden oluşan bir Komisyon, önerilen kuralları bugün oylayacak. Yeni kurallar onaylandığı takdirde, standart bir kamuoyu görüş süresi tanınacak.

Kayıtlı yatırım danışmanları, ABD tarafından belirlenen çeşitli saklama kurallarına tabidir. SEC Başkanı Gary Gensler, basına verdiği demeçte mevcut kurallaroın 2009 yılından beri güncellenmediğini vurguladı.

Gensler devam etti:

“Bugünkü teklif, özel olarak ihraç edilen menkul kıymetler, gayrimenkuller ve türevleri gibi yatırım danışmanlarının potansiyel olarak saklayabileceğim tüm varlık sınıflarını da dahil edecektir.

Tüm varlık sınıflarını kapsayan mevcut teklif, menkul kıymet kapsamında olan veya menkul kıymet olmayanlar da dahil olmak üzere tüm kripto varlıklarını da içine alacak”

Yürürlüğe girmesi planlanan yeni kurallara göre yatırım danışmanları, yatırımcıların varlıkları da ayırmasını gerektirecek. Gensler, yeni kurallarla birlikte saklama hizmeti veren şirketlerin fonları ve menkul kıymetleri ayrıması gerekeceğini ifade etti.

Gensler ek olarak, kripto platformlarının çalışma biçimlerine bağlı bir biçimde yatırım danışmanlarının bu şirketlere vasi olarak güvenemeteceğini söyledi. 

SEC’den bir yetkilinin açıklamasına göre bazı yatırım danışmanları, kripto platformlarına güvendiğini deklare etti. 

Yeni gelece olan kurallarla birlikte danışmanlar, müşterilerin belirli korumalardan faydalandığına emin olmak için vasilerle yazılı anlaşma yapmak durumunda kalacak.

Regülatör, konuyla ilgili bir bilgi notunda şu ifadelere yer verdi.

“Bu korumalar, diğer tüm şeylerin yanı sıra, müşteri varlıklarının uygun bir biçimde ayrılmasını ve iflas durumunda varlıkların korunması için güvenli hesaplarda tutjulmasını sağlamak için tasarlanmıştır”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, kripto saklama hizmetlerini de etkileyecek bir oylamaya gidiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!