Wormhole hacker’ından bir hamle daha! 46 milyon dolar harekete geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki en büyük siber saldırılardan biri de kuşkusuz Wormhole hack’i idi. Wormhole hacker’i en son, uzun bir süre sonra 155 milyon doları harekete geçirmişti. Şimdi bir 46 milyon dolar daha bilgisayar korsanının cüzdanında harekete geçti. 

Wormhole hacker’ı yeniden harekete geçti

Wormhole saldırısı, Şubat 2022’de Wormhole’un token köprüsünün istismarından kaynaklanan 2022’deki en büyük üçüncü kripto hack’iydi. O dönemde, yaklaşık 321 milyon dolarlık Wrapped ETH (wETH) çalındı. 

Blokzincir güvenlik şirketi PeckShield’e göre şimdi, bilgisayar korsanıyla bağlantılı cüzdan, bir kez daha aktif hale geldi ve 46 milyon dolar değerinde kripto varlığı transfer etti. 

Bu miktar, ayrıca yaklaşık 41,4 milyon dolar değerinde yaklaşık 24.400 Lido Finance-wrapped Ethereum stake token’ından (wstETH) ve MakerDAO’ya taşınan yaklaşık 5 milyon dolar değerinde 3.000 Rocket Pool Ethereum stake token’ından (rETH) oluşuyor. 

MakerDAO stablecoin’i daha sonra yaklaşık 1.537 dolar ve 1.000 stETH’den 9.750 ETH satın almak için kullanıldı. Bunlar daha sonra 9.700 wstETH’ye geri sarıldı. 

#PeckShieldAlert The Wormhole Network Exploiter 0x629e supplied $46M worth of cryptos, including 24.4k $wstETH ($41.4M) & 3k $rETH (~$5M), to MakerDAO for 16.6M $DAI & used them to buy 9.75k $ETH ($ETH at $1,537) & 1k $stETH ($ETH at $1,543), then wrapped them for ~9.7k $wstETH pic.twitter.com/BRfygHgpit

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) February 12, 2023

Elde edilen verilere göre hacker, geçtiğimiz günlerde ise dipten satın alımlar yaptı. 

Bununla birlikte, Ethereum’un (ETH) fiyatı o zamandan beri son birkaç saat içinde düşüş yaşadı. CoinGecko’ya göre ETH, son 24 saat içerisinde yüzde 2,6 değer kaybetti ve 1.505 dolardan işlem görmeye devam ediyor. 

Şu anda ise stETH fiyatları, 1.541 dolar ise ETH’den yüzde 2,4 daha yüksek bir oranla işlem görüyor.  

İlginizi çekebilir: Ocak ayındaki hack’ler, yıllık oranda yüzde 93 daha az!

Öte yandan Wormhole hacker’ı, en son geçtiğimiz ocak ayında 155 milyon doları yeniden harekete geçirmişti. Tüm varlıkları ise bir kripto karıştırıcı protokolüne transfer etmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Wormhole hacker’ından bir hamle daha! 46 milyon dolar harekete geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!