Aave’nin stablecoin’i, Ethereum tesnet’inde yayımlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aave’nin geliştirici ekibi, GHO adlı yeni stablecoin’in bir Ethereum testnet’i olan Goerli üzerinde başlatıldığını açıkladı.

Yapılan duyuruya göre, GHO stablecoin’ini denemek isteyen kullanıcılar, GitHub’daki kod tabanına erişeblir. Stablecoin’in testnet üzerinde başlatılması, varlığın Ethereum mainnet’inde piyasaya sürülme sürecinin bir parçası.

Protokolü denetleyen topluluk olan Aave DAO, ilerleyen günlerde GHO’nun resmi lanmanı içi oy kullanacak. Oylamanın tarihi henüz netlik kazanmadı.

ABD dolarına sabitlenen bir stablecoin olan GHO, aşırı teminatlandırılmoi bir varlık olduğu için MakerDAO’nun DAI stablecoin’ine benzer olacak. Bu, GHO basmak isteyen kullanıcıların, GHO değerini aşan miktarlarda teminat vermeleri gerektiğini anlamını taşır.

GHO için teminat varlıklarının da getiri sağlayacağı ifade edildi. Ek olarak Aave DAO, stablecoin kredisi sağlayanlar için faiz ödemelri alacak. Geri ödenen tüm faizlar Aave DAO hazinesine gidecek.

Aave DAO, GHO stablecoin’i için yardımcı ayarlarını da kontrol etmekten sorumlu olacak. Yardımcı diye adlandırılan kişiler, GHO stablecoin’lerini basma ve yakma yetkisine sahip kişilerdir. Aave geliştiricileri, Ethereum v3 havuzunun ilk yardımcı olmasını tavsiye etti. 

GHO, DeFi protokolleri arasında ortaya çıkan stablecoin’lerin sonuncusu olacak. Birçok kripto para projesi, kendi stablecoin’ini piyasaya sürmek için çalışmalara başlamış durumda. Son olarak Curve Finance’in de kendi stablecoin’ini piyasaya sürmek istediği ifade edildi.

Terra ekosisteminin yaşamış olduğu çöküş, kullanıcıların stablecoin’lere olan güvenini azaltmış olsa da, yeni stablecoin haberleri gelmeye devam ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Aave’nin stablecoin’i, Ethereum tesnet’inde yayımlandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!