Meta’nın metaverse kayıpları, yılın son çeyreğinde 4.3 milyar dolara ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mark Zuckerberg’ün şirketi Meta’nın metaverse ile ilişkili kayıpları, 2022 yılının son çeyreğinde 4,3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Şirketin Reality Labs bölümü, tüm yıl boyunca 13,7 milyar dolar zarar etti. 

Reality Labs, şirketin artırılmış gerçeklik ve metaverse departmanına öncülük ediyor. Bölüm, son çeyrekte açıkladığı 4,3 milyar dolarlık zararla yılı toplamda 13,7 milyar dolar zararla kapattı.

Şirketin metaverse zararları, bir önceki yıla göre daha fazla olsa da, analistlerin zarar tahminleri daha fazlaydı. Analistler, son çeyrekte 4,4 yıllık toplamda 13,8 milyar dolarlık zarar edilmesini bekliyordu.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, her fırsatta metaverse teknolojilerinin önemine vurgu yapmayı sürdürüyor. Zuckerberg, yatırımcılarına bu konuyla ilgili birçok kez detaylı açıklamalarda bulundu ve şu anda bu kararından geri dönecek gibi görünmüyor.

Meta, genellikle Facebook ve Instagram platformlarındaki milyarlarca kullanıcıdan büyük gelir elde ediyor. 

Şirket, 2023 yılının tamamı için 89 ila 95 milyar dolar arasında para harcanacağını açıkladı. 2022 yılının bütçesi ise 94 milyar ila 100 milyar dolar arasında seyrediyordu. 

Zuckerberg, Reality Labs’ın önümüzdeki dönemlerde de 10 milyar dolardan fazla zarar edebileceğini söyledi. Ancak Zuckerberg, konuya uzun vadeli yaklaşıyor. 

Meta, kısa bir süre önce birçok dev şirkete ayak uydurarak yaklaşık 11.000 çalışanını işten çıkardığını duyurdu.

Zuckerberg, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Facebook, günlük 2 milyar aktivite ile dönüm noktasına ulaştı. 2023 yılı için temamız “verimlilik yılı”. Daha güçlü bir organizasyon olmaya odaklanmış durumdayız”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta’nın metaverse kayıpları, yılın son çeyreğinde 4.3 milyar dolara ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!