“Mango Markets hacker’ına açılan dava, DeFi için büyük bir umut”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerde gündemden düşmeyen bir merkeziyetsiz finans (DeFi) saldırganına yöneltilen suçlamalar ve açılan davalar, DeFi sektörüne adeta umut aşıladı. 

Derecelendirme kuruluşu Moody’s, Mango Markets hacker’ı Avraham Eisenberg hakkında açılan davaların, DeFi alanında olumlu etkiler yaratacağını düşünüyor.  

Moody’s, kısa süre önce yayınladığı bir notta, DeFi yetkilisi Cristiano Ventricelli’nin merkeziyetsiz finans hakkındaki açıklamalarına yer verdi. Ventricelli’nin açıklamaları ise Mango Markets saldırganı Avraham Eisenberg hakkında geçtiğimiz ay açılan davaların, DeFi’ı daha güvenli bir ortam haline getirdiği yönündeydi. 

Ventricelli’ye göre, hem SEC hem de CFTC’nin Eisenberg için harekete geçmesi, DeFi sektörü için çok büyük bir gelişme. DeFi temsilcisi, ABD’li yetkililerin almış olduğu aksiyonun, tüm endüstri adına büyük bir önem taşıdığının altını çizdi. 

Bilindiği üzere Avraham Eisenberg, Mango Markets’tan 100 milyon dolar değerinde varlık çaldı. Eisenberg, merkeziyetsiz borsadan yalnızca varlık çalmakla kalmadı aynı zamanda Mango DAO’yu ve mevduat sahiplerini, kendisine karşı dava açmalarını engelleyen ve baskı altında bırakan bir anlaşmaya zorladı.  

SEC ve CFTC’nin darbesi, DeFi umutlarını yeşertti

Tüm bunların üzerine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 20 Ocak’ta iddia edilen piyasa manipülatörüne karşı suçlamada bulundu. 9 Ocak tarihinde ise Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Eisenberg’e karşı dava açmıştı. 

Moody’s’in yayınlamış olduğu not üzerine Ventricelli de birkaç yorumda bulundu.  

A man has been charged with orchestrating an attack on the Mango Markets trading platform to steal $116M of #crypto assets. Moody’s Cristiano Ventricelli comments on the US Securities and Exchange Commission’s move. More on digital finance: https://t.co/pGDxM9u42T@SECGov pic.twitter.com/HLFILPGQOR

— Moody’s Investors Service (@MoodysInvSvc) January 25, 2023

Moody’s raporunda, Avrupa Merkez Bankası’nın Başkanı Christine Lagarde’ın Haziran 2022’de Avrupa parlamentosunda yaptığı konuşmaya atıfta bulunuldu. Daha önce de belirtildiği üzere Lagarde, Avrupa’nın MiCA isimli kripto mevzuatının merkeziyetsiz finans için de bir çerçeve içerecek şekilde genişletilmesi gerektiğini savundu. 

Ventricelli ise Lagarde’ın bu konuşması üzerine, DeFi sektörünün de MiCA’ya dahil edilmesinin, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcıların, bu alanı daha fazla benimsemesine yardımcı olacağını belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Mango Markets hacker’ına açılan dava, DeFi için büyük bir umut”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!