BonqDAO 120 milyon dolarlık vurgun yedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük bir merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) olan BonqDAO, boyundan büyük bir siber saldırı ile karşı karşıya kaldı. Uğradığı hack saldırısının ardından BonqDAO, 120 milyon dolar kaybetti. 

Kripto endüstrisindeki siber saldırılar 2023 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. 120 milyon dolarlık saldırıya uğradığı duyurusunu ise BonqDAO kendisi yaptı. Duyuruya göre, kripto projesi BonqDAO, AllianceBlock (ALBT) token fiyatınının manipüle edilmesi sonucu oracle saldırısına maruz kaldı. 

Bonq protocol was exposed to an oracle hack, where exploiter increased the ALBT price and minted large amounts of BEUR. The BEUR was then swapped for other tokens on Uniswap. Then, the price was decreased to almost zero, which triggered the liquidation of ALBT troves.

— BonqDAO (@BonqDAO) February 1, 2023

Blokzincir güvenlik şirketi PeckShield tarafından yapılan bağımsız bir araştırmaya göre, hacker önce, ALBT fiyatını artırdı ve bu sayede çok miktarda BEUR bastı. Daha sonrasında Uniswap aracılığıyla da BEUR token’ları başka token’lar ile takas etti. 

Bu hareketin ardından da BEUR token fiyatı neredeyse sıfır seviyelerine kadar düşüş yaşadı.  

Ayrıca yüksek ölçekli işlemlerin çoğu Polygon ağında gerçekleştirildi

AllianceBlock, mağdurların kayıplarını telafi edecek  

AllianceBlock’tan gelen açıklamalar ise siber saldırıdan etkilenen mağdurların kayıplarının telafi edileceği yönündeydi.

AllianceBlock, istismara uğrayan yatırımcılar için yeninden token basılacağını açıkladı. 

İlginizi çekebilir: Tribe DAO, Rari hack mağdurlarının zararını tazmin edecek

AllianceBlock, ayrıca geleneksel finans kurumlarını Web3 uygulamalarına bağlayan merkeziyetsiz bir altyapı platformudur. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BonqDAO 120 milyon dolarlık vurgun yedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!