Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, uzun bir süre sonra açgözlülük seviyesini işaret ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, yaklaşık 10 ay aradan sonra açgözlülük seviyesini gösteriyor.

Varlığın son zamanlarda gerçekleştirmiş olduğu yükseliş, hiç şüphesiz metriğin değişimindeki en büyük etmen. 

Kripto topluluğunun Bitcoin’e karşı duyarlılığını gösteren bu metrik, 30 Mart 2022’den bu yana ilk kez “açgözlülük” bölgesinde yer alıyor.

Bitcoin yeni yıla hızlı girdi

Tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik buhrana rağmen Bitcoin, yıla hızlı bir giriş yapmış durumda. Varlık, CoinGecko’nun verilerine göre 2022’nin son gününe kıyasla yaklaşık %40 oranında artışla 23.000 dolar bölgesinde yer alıyor. 

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, ayı piyasası ve FTX’in çöküşü gibi etmenler sebebiyle oldukça uzun bir süre “korku” veya “aşırı korku” bölgesinde yer aldı. 

Bununla beraber, BTC değerinin yaşadığı ani yükseliş, bu eğilimi değiştirmiş gibi görünüyor. 27 Ocak itibariyle metrik, şu anda 55 ile açgözlülüğü işaret ediyor. Endeksin bu seviyeye ulaştığı son dönemde, tarihler Mart 2022’yi gösteriyordu.

Kripto yatırımcılarının sektöre güvenmesi, potansiyel bir boğa rallisi için önemli bir katalizör görevi görüyor. 

Bitcoin rallisi devam edecek mi?

Bitcoin’in, 2023’e hızlı bir giriş yapması, yatırımcıların yeni bir boğa sezonunun geleceği konusunda umutlarını artırmasına neden oldu.  Özellikle enflasyonun yaratmış olduğu kriz, önümüzdeki aylarda varlığın değerinin daha da yukarı tırmanmasıyla sonuçlanabilir.

ABD’nin Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıklaması, Bitcoin’in volatilitesinin artmasına zemin hazırladı. Son dönemlerde yaşanan enflasyon artışları, varlığın değerinin düşmesine neden oldu. 

Bitcoin’in performansını etkileyebilecek bir diğer önemli faktör de Fed’in tekrar faiz artırma politikası. Regülatör, art arda 7 kez faiz artırdı ve bu durum varlığın değerinin düşmesine zemin hazırladı.

Bitcoin, yazı kaleme alındığı sırada Binance borsasının verilerine göre 23.003 dolar üzerinden işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, uzun bir süre sonra açgözlülük seviyesini işaret ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!