Luno’da 330 çalışan işinden oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının sebep olduğu kripto kışındaki soğuk rüzgarlar etkisini sürdürmeye devam ederken, Digital Currency Group (DCG) şirketlerinde çalışan yüzlerce insan işini kaybetti. 

Son zamanlarda endüstride pek çok kripto şirketi personel çıkarımı yapıyor. Bunlardan bir tanesi de DCG’nin yan şirketi olan Luno borsası oldu. Şirketlerin işten çıkarım kervanına katılan Luno, çalışanlarının yüzde 25’ini işten çıkardığını açıkladı. Borsaya göre, piyasadaki türbülanslar şirketin gelir rakamlarını etkiliyordu. Bu sebeple de şirket, maliyetlerini azaltmak için 330 çalışanını işten çıkardı. 

Bilindiği üzere Londra merkezli Luno da DCG’nin yan şirketlerinden yalnızca bir tanesi. Şirket, ilk olarak 2013 yılında kuruldu, 2020 yılında ise DCG tarafından kuluçkaya yatırıldı ve 2022 itibarıyla da 3,5 milyar dolarlık varlıkları yönetiyordu.  

DCG ve Genesis de elden gidiyor

DCG CEO’su Barry Silbart, piyasadaki mevcut dalgalanmaların, Digital Currency Group’un da çalışanlarını etkilediğinin altını çizdi. Silbart, 2023’ün başında yüzde 13 küçülmeye giderek 66 çalışanına veda etti. Şirket, maliyetlerini azaltmak ve yeniden yapılandırma aşamasına geçmek için işten çıkarım yaptığını açıkladı. 

Ne var ki yeni iflas başvurusunda bulunan Genesis’de de işler yolunda gitmiyordu. Genesis de bu ayın başlarında çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkaracağını açıklamıştı. 63 kişiyi işten çıkarmak zorunda kalan şirket, altı ay öncesinde, yani Ağustos 2022’de ise 52 çalışanına veda etmişti. 

FTX çöküşünün ardından likidite sorunlarıyla boğuşan şirket, neredeyse bir hafta önce de iflas başvurusunda bulundu.  

DCG’nin portföyünde ayrıca dijital para birimi varlık yöneticisi Grayscale, ticaret platformu Tradeblock, finansman ve danışmanlık şirketi Foundry ve medya kuruluşu Coindesk yer alıyor. Ne var ki DCG, bilançosunu güçlendirmek için Coindesk’i satışa çıkarmayı düşünüyor. 

Bilindiği üzere Kasım 2021’de, henüz boğa sezonu yaşanırken, DCG, hisselerini SofttBank, Alphabet’s CapitalG ve Ribbit Capital’e satarak değerlemesini 10 milyar dolara çıkarmıştı. Bundan tam bir yıl sonra ise şirket portföyünü finanse etmek için 500 dolar toplayacak konuma geldi. 

Son olarak Sibart’tan gelen açıklamalar ise “Piyasadaki mevcut durumlara karşın, şirketin giderlerini azaltmak için ne yazık ki son birkaç aydır agresif bir şekilde işten çıkarım yapıyoruz” şeklindeydi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Luno’da 330 çalışan işinden oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!