Avustralya, kripto ATM kurulumlarında hakimiyetini artırıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasasına uzun süredir hâkim olan ayı sezonuna rağmen Avustralya, kripto ATM kurulumlarında dünya çapında baskınlığını sürdürmeye devam ediyor. Her ne kadar kripto piyasası uzun bir süredir düşüşlerle ve olumsuz olaylarla boğuşsa da kripto enüstrisindeki benimselemer hız kesmeden devam ediyor. Bununla birlikte ülkelerde kurulan kripto ATM’ler de bu benimsemlerin bir parçası olarak değerlendirilebilir. Avustralya 2023’ün ilk günlerinde küresel çapta ilk 4’te yer alıyordu. O zamandan bu yana ise Avustralya’da 16 kripto para ATM’si daha kuruldu. 

CoinATMRadar tarafından yayınlanan verilere göre Avustralya’da şu anda toplamda 234 kripto ATM’si mevcut. Bu rakam ile birlikte ise Avustralya, küresel çapta kripto ATM rakamlarına göre üçüncü sırada yer alıyor. İlk iki sırayı ise ABD ve Kanada paylaşıyor. Ayrıca Avustralya, son üç hafta içerisinde 222 kripto ATM’ye sahip olan İspanya’dan daha iyi bir performans gösterdi ve ülkeyi, dördüncü sıraya mahkûm etti. 

Ne var ki, kripto ATM rakamları üzerinden ülkeleri sıralamaya son dinamikler oldukça önem taşıyor. Bilindiği üzere Avustralya’da, yalnızca 2022 yılında 99 adet kripto para ATM kuruldu. 1 Ocak tarihinden itibaren de ülkede 16 kripto ATM daha kuruldu. Bu süreçte ise İspanya, toplamda 4 adet kripto ATM’sine veda etti. Küresel olarak beşinci sırada yer El Salvador’da ise yeni yılın başından bu yana tek bir kripto ATM kurulmadı.  

Kripto ATM’lerinin kıta veya ülkelere göre dağılımı. Kaynak: CoinATMRadar

Genel olarak, Avustralya’nın yanı sıra İspanya ve El Salvador’un kripto ATM rakamları, ABD’deki kripto ATM’lerinin muazzam oranıyla boy ölçüşemiyor. 

Öte yandan şu anda dünya çapında toplamda 80 ülkede 38,434 adet kripto para ATM’si bulunuyor. Küresel çapta ATM sayısı bakımından birinci sırada yer alan ABD, dünyadaki 33.387 adet kripto ATM’sine ev sahipliği yapıyor. 

Kripto ATM kurulumları 2022’de yavaşladı

2022’de jeopolitik gerilimler ve küresel enflasyon eşliğinde bir yıllık ayı piyasası, kripto ATM kurulumlarının çarpıcı bir şekilde yavaşlamasına neden oldu. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında 4.169 ATM’nin dünya çapında kurulurken, Temmuz 2022 ve sonrasından itibaren küresel ağa yalnızca 94 Bitcoin ATM eklendi. 

Ancak yeni yıl ile birlikte Avustralya’nın Coolangatta şehri, Lightning Network özelliklerine sahip ilk Bitcoin ATM’sini kurdu. Bitcoin Lightning Network ATM, geleneksel kripto ATM’leri ile aynı şekilde çalışır, yalnızca Katman-2 Lightning çözümü nedeniyle önemli ölçüde zaman kazandırır. Bu özelliğe ek olarak da Ligthning Network özellikli ATM çok az sayıda Bitcoin satın alımına izin verir. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avustralya, kripto ATM kurulumlarında hakimiyetini artırıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!