Shadow fork of Ethereum shanghai upgrade is launched

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum geliştiricileri, Şangay yükseltmesi için ilk “shadow fork”u başarılı bir biçimde başlattı. 

Geliştiriciler, Şangay yükseltmesinin shadow fork’unu ana ağın bir sürümünde test etme maksadıyla başlattı.

Shadow fork, ana ağın bir test sürümüdür. Bu sürüm, geliştircilerin bir kod parçasının ana ağda düzgün çalışıp çalışmayacağını görmelerine olanak tanır. Şangay yükseltmesinin bu testi, TSİ 13:30’da gerçekleşti.

Geth geliştiricisi Marius Van Der Wijden, daha önce Ethereum düğümlerinin fork’un ardından Geth istemcilerini kullanmasıyla ilgili birkaç küçük teknik sorun olduğunu açıklamıştı. Ancak son yapılan açıklamalara göre geliştiriciler bu sıkıntının üstesinden geldi. Van Der Wijden, her şeyin sorunsuz çalıştığını görmek için daha fazla test yapacaklarını da vurguladı.

Şangay yükseltmesi ile birlikte, önümüzdeki Mart ayında ana ağda para çekme işlemlerinin başlatılması bekleniyor. Yükseltmeyle birlikte, Eylül ayındanki Merge’ün ardından geçici bir biçimde erişilemez hale gelen stake edilen varlıklara erişebilmek mümkün olacak. Para çekmek, yükseltmenin ana özelliği konmunda olsa da, geliştiriciler, gas fee’leri optimize etmek için üç iyileştirme yapmayı da planlıyor.

Geliştiriciciler, Şubat ayı bitmeden, Şangay yükseltmesinin test edilebilmesi için çelitli staking firmalarıyla birlikte halk açık bir test ağı planlıyor. Önümüzdeki hafta yeni shadow fork’lerin de gelmesi bekleniyor.

Ethereum ağının yerel token’ı Ether, Bitcoin’in yükselişiyle ivme kazansa da, son 24 saat içinde düşüşe geçti. Varlık, yazı kaleme alındığı sırada CoinGecko verilerine göre %1,1’lik düşüşle 1,619 dolar üzerinden işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Shadow fork of Ethereum shanghai upgrade is launched
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!