“Metaverse’e olan ilgi, zorlu piyasa koşullarına rağmen artıyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptolar ve Web3, geçtiğimiz yıl son derece çalkantılı piyasalar arasında ikiye ayrıldı. Kripto endüstrisi, 2022 yılında her ne kadar olumsuz etkilere maruz kalmış olsa da benimsemelerde azalma meydana gelmedi. Hem kullanıcı hem de yatırımcıların, metaverse’e olan ilgisi ise zorlu piyasa koşullarına rağmen artmaya devam etti.  

CoinWire, kripto alanından 10 bin kişinin katılımıyla bir anket yaptı. Anket sonuçlarına göre ise metaverse, insan hayatının sosyal yaşantısının neredeyse her noktasına dokunmaya başlamış durumda. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 69’u sosyal yaşam tarzlarındaki eğlenceye yeni bir boyut getirmek için metaverse’ü tercih ediyor. Yüzde 65’lik kesim ise sosyal aktivitelerini metaverse’de yapmayı yeğliyor. 

Finans, işletme ve eğitim gibi konuların dağılımı ise sırasıyla, yüzde 61,2, yüzde 49,6 ve yüzde 45 ile yüksek oranlara sahipti. Bununla birlikte geçmişe dönüp bakıldığında, son beş yıl içerisinde Microsoft, bilgi teknolojisi endüstrisindeki en baskın şirketleri gölgesinde bırakarak metaverse ile ilgili toplamda 158 patentin sahibi oldu. 

Metaverse, gelişmeye devam ettiği her geçen gün, sosyal hayatı daha somut bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Bununla birlikte dokunma ve koku alma özellikleri kısa süre önce Consumer Electronics Show 2023’te tanıtımı gerçekleştirildi.  

Ayrıca, anket metaverse’e yatırım yapan katılımcıların yarısından fazlasının (yüzde 53) kripto para birimlerine de sahip olduğu tespit edildi. 

Araştırmaya göre, metaverse benimsemelerinde ABD birinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte yukarıdaki tabloda da belirtildiği gibi, Çin ve Hindistan günlük metaverse kullanımına yönelik olumlu duyarlılık açısından sırasıyla yüzde 78 ve yüzde 75 arasında en üst sırada yer almaya devam ediyor. 

Web3, henüz tam anlamıyla öğrenilmiş değil 

CoinWire araştırması, ayrıca her 10 katılımcıdan 9’unun metaverse kavramının ne olduğunu bildiğini ortaya koydu. Ne var ki söz konusu Web3 olduğunda, bu kavramın tam anlamıyla anlaşılmamış olduğu tespit edildi.  

Pek çok yatırımcının hissettiği belirsizlik ortamında ise katılımcıların yüzde 60’ından fazlası, sektöre daha fazla düzenleyici çerçevenin gerektirilmesinden yana. Buna ek olarak geçtiğimiz yıl dünyanın dört bir yanından düzenleyiciler endüstri için yeni kurallar benimsemeye ve tartışmaya başladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Metaverse’e olan ilgi, zorlu piyasa koşullarına rağmen artıyor”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!