Europol, Bitzlato’ya gerçekleştirilen operasyonda 19,5 milyon dolarlık kripto ele geçirildiğini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Europol, Rusya bağlantılı kripto borsası Bitzlato’ya karşı yaptırım eylemlerinde 19,5 milyon dolarlık kripto ele geçirildiğini açıkladı.

Avrupa ve ABD’li yetkililerin ortaklaşa yürüttüğü operasyonla, aralarında Bitzlato kurucusu Anatoly Legkodymov’un da bulunduğu borsayla bağlantılı beş kili tutuklandı.

Europol, yetkililerin Bitzlato’ya karşı yaptırım eylemlerinin bir parçası olarak, 19 milyon dolardan fazla kripto içeren cüzdanın ele geçirildiğini duyurdu.

Europol, 23 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği duyuruda, Bitzlato tarafından transferi gerçekleştirilen varlıkların yaklaşık %46’lık kısmının yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı olduğunu belirtti. Devlet kurumunun analizine göre Bitzlato’nun çoğu Rus rublesine döüştürülen 2,1 milyar avrodan fazla kripto parası bulunuyordu.

“Kripto varlıkların fiat para birimlerine dönüştürülmesi yasa dışı olmasa da, siber suç operatörlerine yönelik gerçekleştirilen soruşturmalar, büyük hacimli ve suç amaçlı kullanılan varlıkların Bitzlato’dan geçtiğini gösterdi.

Şüpheli işlemlerin çoğu, OFAC’ın  onayladığı kuruluşlarla ve dolandırıcılık, kara para aklama, fidye yazılımı ve çocuk istismarı materyalleriyle bağlantılı görünüyor”

ABD yetkilileri, kripto odaklı yaptırım eylemlerinin bir parçası olarak 18 Ocak’ta Bitzlato’nun kurucusu Anatoly Legkodymov’un tutuklandığını duyurdu. Europol, Belçika, Kıbrıs, Portekiz, İspanya ve Hollanda’daki yetkililerin de desteğini içeren operasyonla 1’i Kıbrıs’ta ve 3’ü İspanya’da olmak üzere 4 kişinin tutuklandığını belirtti.

Europol, yapılan tutuklamalara ek olarak, 19.5 milyon dolar değerindeki cüzdanlara el koyduğunu ve 50 milyon avroyu kontrol eden diğer kripto borsalarındaki 100’den fazla hesabın dondurulduğunu belirtti. 

Legkodymov’un 18 Ocak’ta ABD Florida Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde yargılandığı ifade edildi. Avrupa’daki ortaklarının hangi suçlamalarla yüzleşeceği ise belirsizliğini koruyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Europol, Bitzlato’ya gerçekleştirilen operasyonda 19,5 milyon dolarlık kripto ele geçirildiğini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!