Bitcoin’deki (BTC) fiyat artışı, boğa tuzağı olabilir mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022’de yaşanan uzun bir ayı sezonunun ardından 2023 yılı, Bitcoin’e (BTC) adeta şans getirdi. BTC, 2023 yılının başından bu yana son 3 haftada muazzam bir performans sergileyerek, neredeyse yüzde 41 değer kazandı. 

Ne var ki kripto endüstrisindeki pek çok uzman, Bitcoin’in en azından kısa ve orta vadede yukarı yönlü olarak hareketlenmelere devam edebileceğini düşünmüyor.

BTC’nin 7 Ocak tarihi itibarıyla 11 gün boyunca arka arkaya etkileyici yükseliş performansı, pek çok kişiyi şüpheye düşürdü. Uzmanlar ise hala Bitcoin’de meydana gelen ivmeli fiyat artışının, bir atılım mı yoksa boğa tuzağı mı olduğunu çözebilmiş değil. 

BTC’de “boğa tuzağı” endişesi devam ediyor

Avustralya merkezli fintech şirketi Finder’da kripto analisti olan James Edwards, Bitcoin’in mevcut durumuyla ilgili Cointelegraph’a konuştu. Edwards, piyasada şu anda meydana gelen yükselişi bir boğa tuzağı olarak değerlendirdi. Analist, BTC’deki yükselişin kısa ömürlü olacağına inanıyor. 

Ayrıca Edwards, tüm hafta sonu boyunca yalnızca BTC’nin yükselmediğini, NASDAQ Composite ve S&P 500’de de ralliler meydana geldiğinin altını çizdi. 

Finder analisti, genel olarak tüm piyasalarda meydana gelen değer artışlarının, kripto piyasasına mahsus olmadığını vurguladı. Edwards, piyasalardaki artışları ise enflasyon rakamlarının sakinlemesine bağladı. Yani analist, Bitcoin’in dış etkenlerden kaynaklanan etkilerin ekmeğini yediğini düşünüyor. 

James Edwards, ayrıca kripto para piyasasının, boğa sezonu gelmeden hala aşması gereken pek çok engeli olduğunu savunuyor. Bu engeller arasında ise FTX’te meydana gelen çöküşün ardından, hala tam olarak sarılamayan yaralar mevcut.  

Bloomberg’den kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone da Edwards ile aynı fikirdeydi. McGlone, küresel piyasalardaki durgunluk benzeri makroekonomik koşulları, BTC’nin üstesinden gelemeyeceği kadar büyük bir engel olarak değerlendirdi.  

“Tüm dünya makroekonomik koşullarla boğuşuyor ve merkez bankaları stratejilerini sıkılaştırmaya devam ediyor. Makroekonomik düşüş dalgasını ise Bitcoin’in arkasına alabileceği bir rüzgâr olarak görmüyorum.” 
Bitcoin’in gidişatından, kripto topluluğu da şüpheli 

Uzmanların açıklamasıyla da birlikte, Bitcoin’de son üç haftada meydana gelen yükseliş, kripto topluluğunu da pek tatmin etmiş gibi durmuyor. Popüler kripto yatırımcısı Capo of Crypto da kripto piyasasına ilişkin yorumda bulundu. Yatırımcı, Bitcoin’in geçmişte oluşturmuş olduğu direnç seviyesini zorlamasını çok büyük bir boğa tuzağı olarak değerlendirdi. 

I’ve been checking charts all this time, avoiding noise from Twitter. The way the upward movement is happening, the way htf resistances are being tested… it clearly looks manipulated, no real demand.

Once again, the biggest bull trap I’ve ever seen. But they won’t trap me.

— il Capo Of Crypto (@CryptoCapo_) January 21, 2023

Bitcoin’de son durum ne?

Bitcoin, 2023 yılından bu yana son üç haftada yüzde 41 değer kazanarak 16.500 dolar seviyelerinden 23.300 dolara kadar yükseldi.  

Üç haftalık yükseliş serüveni boyunca Bitcoin, 18.800, 20.700 ve 21,700 dolar seviyelerindeki önemli direnç seviyelerinin kırılımını gerçekleştirmeyi başardı. 

BTC’nin son haftalarda yakalamış olduğu yükseliş ivmesi ile birlikte ise kripto piyasasının toplam piyasa hacmi yeniden 1 trilyon doların üzerine çıkmayı başardı.

Haberin kaleme alındığı andan itibaren ise BTC/USD paritesi, 22,700 dolar seviyelerinden alıcı bulmaya devam ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’deki (BTC) fiyat artışı, boğa tuzağı olabilir mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!