Orta Afrika Cumhuriyeti’nden bir kripto adımı daha

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Afrika’da gelişmekte olan bir ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti, bölgede kripto para birimleri ve tokenizasyon kullanımına ilişkin bir yasa tasarısı hazırlamaktan sorumlu olmak üzere 15 üyeli bir komite kurdu.

Ülkenin başkanı Faustin-Archange Touadéra, kripto para birimlerinin potansiyel olarak ülkenin mali engellerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini düşünüyor. Bununla birlikte Touadéra, kripto para kullanımı için yasal bir çerçeve tarafından desteklenen iş dostu bir ortam yaratmayı amaçlıyor. Konu hakkında yayımlanan resmî basın açıklamasının kaba bir çevirisi şöyle:

“Kripto para birimlerine erişim ile şimdiye kadar var olan parasal engeller ortadan kalkacak, hükümet tarafından alınan önlemlerin temel amacı ulusal ekonominin gelişimi çok daha hızlanacak.”

Kripto yasa tasarısını hazırlamaktan sorumlu olacak olan bu komite, OAC’nin beş bakanlığından gelen 15 uzmandan oluşuyor: Maden ve Jeoloji Bakanlığı, Su, Orman, Avcılık ve Balıkçılık Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı, Şehir Planlama, Arazi Reformu, Kasabalar ve Barınma ve Adalet Bakanlığı, İnsan Haklarının ve İyi Yönetişimin Teşviki.

15 experts #centrafricains issus de plusieurs ministères de mon gouvernement composent le comité chargé d’élaborer un nouveau projet de loi plus complet sur l’utilisation des crypto-monnaies et d’offrir à la RCA cette opportunité unique de développement économique & technologique pic.twitter.com/bZTS8HQxH3

— Faustin-Archange Touadéra (@FA_Touadera) January 20, 2023

İş birliği ile üyeler, kripto para birimlerinin Orta Afrika Cumhuriyeti’nde faaliyet göstermesine izin verecek ve ulusal ekonominin gelişimini hızlandıracak yasal bir çerçeve üzerinde çalışmakla görevlendirilecek.

Nijeryalı kripto borsası Roqqu, düzenleyici makamlardan izin almak için iki yıl bekledikten sonra Avrupa Ekonomik Alanı için bir sanal para birimi lisansı aldığından, Afrika kıtasındaki kripto girişimleri başka bir kilometre taşını işaret etmişti

Cointelegraph’a konuşan Roqqu’nun CEO’su Benjamin Onomor, açık deniz Afrikalılarının akrabalarına 5 milyar dolardan fazla geri gönderdiklerini ve mevcut havale sisteminin süreci yavaşlattığını belirtti:

“Araç şeklinde kripto kullanarak bu sorunu çözmek çok daha mantıklı. Kripto, bu boşluğu kapatabilecek ve küresel para taşıma ücretlerini azaltmaya yardımcı olabilecek daha hızlı ve daha ucuz bir yol. Bu, çözmek istediğimiz sorunun özü niteliğinde”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Orta Afrika Cumhuriyeti’nden bir kripto adımı daha
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!