Binance 2022 Yıl Sonu Raporunu Yayınladı: 2023 İçin Beklentiler Neler?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, detaylı istatistiklere ve gelişmelere yer verdiği 2022 yıl sonu raporunu yayınladı.

Binance, 2022 yılında hayata geçirdiği yeniliklere ve sektörü ileriye taşımak için attığı adımlara dair detaylı bir rapor yayınladı. Güvenlik, düzenleme ve uyumluluk başlıkları üzerinde duran raporda, FTX iflası dahil olmak üzere zorlu geçen 2022 yılına karşı sergilenen yapıcı tutumlara yer verildi.

Sektör için örnek teşkil etmeye devam ettiklerini belirten Binance, raporun giriş açıklamasını şu cümlelerle detaylandırdı.

İleriye baktığımızda, Binance sağlam bir temel üzerinde duruyor ve finansal olarak sağlıklı. Yenilikler yapıyor, kullanıcılarımızı dinliyor ve örnek teşkil ediyoruz. Sektörümüzün temelini sarsan basamaklı olayların ardından dayanıklılık gösterdik ve hemen blokzinciri ekosistemine ve onun insanların yaşamlarını iyileştirme potansiyeline olan güveni yeniden inşa etmeye odaklandık.

Güvenlik, Düzenleme ve Uyumluluk

Ekosistem için güvenli bir ortam oluşturmanın öncelikleri olduğunu belirten Binance, bu doğrultuda atılacak adımların kripto ve blokzincirinin kitlesel olarak benimsenmesine giden yolun temelini oluşturduğu ifade etti. Geçtiğimiz yıl “eylemlerimiz bizim yerimize konuştu” ifadelerine yer verilen raporda, borsanın 14 farklı bölgede lisans, tescil ve onay aldığı hatırlatıldı. Ayrıca Binance’in bu güvenlik adımı için sektörün en iyi yeteneklerini bünyesine kattığı ve %500 oranında büyüme sağlandığı vurgulandı. Bununla birlikte Binance’in kanun yapıcı kurumlarla olan birlikteliğini 2022 yılında güçlendiğinin ve kripto, blokzinciri ve dijital mali suçlarla mücadele ile ilgili konularda 70’ten fazla çalıştaya öncülük yaptığının altı çizildi.

Sektör için milyarlarca dolar harcandı

Geçtiğimiz yıl atılan en önemli adımlardan birinin rezerv kanıtı (PoR) sisteminin başlatılması olduğunu belirtilirken 128 milyon kullanıcıyı acil durumlarda kullanıcıları korumak için tasarlanan Güvenli Varlık Fonu’nun (SAFU) değerinin 1 milyar dolara çıkartıldığı hatırlatıldı.

2022 yılı içerisinde iflas eden birçok kripto para projesini işaret eden Binance, bu projeler için “kendi kontrolleri dışındaki olayların kurbanı oldular” ifadelerini kullandı. Bu mağduriyeti gidermek ve sektörün yaralarını sarmak isteyen Binance, geçtiğimiz sene endüstri kurtarma fonu adı altında 1 milyar dolar ek bilanço devreye soktu. Öte yandan aktarılan detaylara göre Binance Labs aracılığıyla Web3 ve blokzinciri inovasyonunu desteklemek için 500 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı.

Coinbase ve Blockchain.com gibi büyük kripto para borsalar ve sektör dışındaki şirketler ciddi işten çıkarmalar yaparken Binance’in işe alımları arttırdığı hatırlatılan raporda “daha fazla yetenek için dünyayı taradık ve toplam çalışan sayımızı 7.500’ün üzerine çıkardık” detayı vurgulandı.

“Nereden geldiğimizi unutmadık”

Seneler içerisinde “beklenmedik bir hızda” büyüyen Binance’in yola çıkış noktasını ve amacını asla unutmadığı vurgulanırken, gelecekte yapılacak daha birçok iş olduğu hatırlatması yapıldı.

Binance, 2022 yıl sonu raporunu “Nereden geldiğimizi asla unutmadık” ifadeleriyle kapatırken 2023’de daha fazla büyüme, benimsenme ve yenilik için çalışmaların devam edeceğinin sözü verdi.

Binance’te temel yaklaşımımız 2023 yılında da aynı kalacak: kullanıcılara öncelik verin, yenilik yapın ve sektöre sözlerle değil örnek teşkil ederek liderlik edin.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance 2022 Yıl Sonu Raporunu Yayınladı: 2023 İçin Beklentiler Neler?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!