Visa’dan Ethereum Merge raporu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un Merge yükseltmesinin ardından 127 gün geçti. Bu yükseltme yapıldığından bu Proof of Work ile yollarını ayıran Ethereum, yoluna aktif bir şekilde Proof of Stake ile ilerlemeye devam ediyor. Bu yükseltme ile birlikte enerji kullanımını yüzde 99.98 azaltan Ethereum, çok daha yeşil bir forma büründü.  

Bu yükseltme ile birlikte beklentileri çok daha üst seviyeye çıkaran Ethereum, bu sefer kullanıcılarına Shanghai yükseltmesini hazırlıyor. Ancak henüz Merge’ün etkileri ve çalışmaları tam olarak tamamlanabilmiş değil. Konu hakkındaki kafa karışıklıklarını en aza indirmek isteyen küresel ödeme şirketi Visa ise yeni bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda Merge’ün ağa tam olarak ne sağladığı, ne sağlayacağı ve önümüzdeki dönemde nelerin gerçekleştirileceği açıklandı. Mert Özbay ve Mustafa Bedawala tarafından yazılan raporda ek olarak Ethereum’un yeni planları ve ileri dönem hedefleri de yer alıyor.

Visa, Merge ve ilerisindeki bilinmeyen noktalar için rapor hazırladı

Kripto sektörü her ne kadar birçok finansal ve işlevsel konuyu basitleştirip verimliliğini artırsa da bazen çok karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hâle gelebiliyor. 

Bunun en büyük sebebi ise çok hızlı gelişen bir sektör oluşu ve teknolojilerin yoğun matematiksel algoritmalar ile bezenmiş olması. Doğal olarak geliştiriciler bu sistemleri anlatmak için örneklemeler kulllanıyor ve bunlar bazen kafa karışıklığına neden olabiliyor.

Bu noktada 4 ay önce gerçekleşen Ethereum Merge yükseltmesinin detaylarına değinen ödeme devi Visa, Merge ve Ethereum’un geleceği hakkında bir rapor hazırladı.

Raporda Merge, Proof of Stake, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi terimler detaylıca açıklanırken, yanlış anlaşılması olası noktar aydınlatılmış durumda.

Hazırlanan raporda en dikkat çeken kısımlardan birkaçı ise şu şekilde:

“Önümüzdeki birkaç yıl içinde Ethereum 2.0’daki ölçeklenebilirlik ve güvenlik özelliklerinin geliştirilmesi, ağın daha geniş ödeme kullanım durumları için kullanılma yeteneğini şekillendirmede çok daha kritik olacaktır”

“Ethereum, Ethereum 2.0’a geçerken ve ağının daha fazla ölçeklenebilirliğini sağlarken, yaklaşan yükseltmeleri dört gözle bekliyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Ethereum 2.0’daki ölçeklenebilirlik ve güvenlik özelliklerinin geliştirilmesi, ağın daha geniş ödeme kullanım durumları için kullanılma yeteneğini şekillendirmede kritik olacaktır.”

Bu da ödeme devinin başta Ethereum olmak üzere birçok ağı yakından takip ettiğini ve takipçilerinin bu konudaki soru işaretlerini çözmeye çalıştığını gösteriyor. 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Visa’dan Ethereum Merge raporu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!