Kripto Kredi Platformu Genesis İflas Başvurusunda Bulunmayı Planlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piysasının dev yatırımcısı Digital Currency Group’un (DCG) alt şirketi kripto kredi platformu Genesis’in yakın zamanda olası bir iflas başvurusunda bulunmayı planladığı iddia edildi.

Bloomberg’ün 18 Ocak tarihli haberine göre konuya yakın kaynaklar, Genesis’in bu hafta içinde bölüm 11 yeniden yapılandırma mahkemesine başvuru için kendine zemin hazırladığını aktardı.

The Block tarafından aktarılan bilgilere göre ise Genesis, alacaklılar ile müzakereleri süren yeniden yapılandırma planı kapsamında Gemini gibi alacaklılara ödemelerde bir veya iki yıl müsamaha süresi tanıma karşılığında çatı şirket DCG’den nakit ve hisse karışımı bir ödeme taahhüt etti.

Genesis’in 900 milyon doları ABD’li popüler kripto para borsası Gemini’nin “Earn” müşterilerine olmak üzere piyasadaki çeşitli şirketlere 3 milyar doların üzerinde borcu bulunuyor. Şirket geçmişte bir likidite sıkışıklığı ortasında yeterli nakit toplayamadığı senaryoda iflas başvurusunda bulunabileceğini söylemişti.

Çatı şirketi DCG’nin Genesis’in borçlarını finanse edebilmek adına 500 milyon dolarlık varlık satışına hazırlandığını aktarılmıştı. Satış, Genesis’in borçlarının oldukça küçük bir kısmını karşılıyor olsa da uzmanlara göre alacaklılar ile anlaşma sağlamak için yeterli bir başlangıç olabilir.

Gemini ve Genesis arasındaki tartışmaya ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dahil olmasının ardından iflas haberlerinin ortaya çıkması uzmanlara göre SEC’nin Genesis için tüm çıkışları kapattığına dair bir işaret olabilir. SEC yaptığı duyuruda, Genesis ve Gemini’yi kayıt dışı menkul kıymet satışı ile suçlamıştı.

Öte yandan DCG kısa bir süre önce Genesis‘ten kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle mevcutlikiditenin korunarak bilançonun güçlendirilmesi amacıyla hissedarlara kar payı (temettü) dağıtımını askıya aldığını duyurdu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Kredi Platformu Genesis İflas Başvurusunda Bulunmayı Planlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!