DCG’ye, kripto medya kuruluşu CoinDesk için teklif yağıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilindiği üzere Digital Currency Group (DCG), bir süredir likidite sorunlarıyla boğuşmaya devam ediyor. Şirket, bilançolarını güçlendirmek için son zamanlarda birtakım aksiyonlar almaya başladı. Bunlardan bir tanesi de görünüşe göre yan şirketi olan kripto medya kuruluşu CoinDesk’i gözden çıkarmak.

Wall Street Journal’a göre CoinDesk, şu anda olası bir kısmi ya da tam satış işlemlerine ilişkin seçeneklerini değerlendirmek için finansal danışmanlık şirketi Lazard’dan yardım çağrısında bulundu. 

You know, I just realized that Coindesk is for sale. pic.twitter.com/QqmBPOClpu

— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) January 19, 2023

DCG’nin CoinDesk medya kuruluşu için son birkaç ayda 200 milyon doları aşan bir teklif aldığı iddia ediliyor. Bilindiği üzere DCG, CoinDesk’i 2018 yılında 500 bin dolara satın almıştı. DCG’nin 2018 yılında satın aldığı rakamla, şu an CoinDesk için verilen teklifler karşılaştırıldığında ise olağanüstü bir kar sağlabileceği düşünülüyor. 

DCG’nin likidite sorunu, başına bela oldu 

Barry Silbert’ın CEO’luk görevini üstlendiği risk sermayesi şirketi DCG, son zamanlarda finansal sorunlarla boğuşuyor. Şirket, likidite sıkıntılarını ve bilançolarını düzenlenmek adına 17 Ocak tarihinde temettü ödemelerini askıya aldığını açıkladı. 

Bunun yanı sıra DCG’nin bir diğer yan şirketi Genesis 18 Ocak tarihinde iflas başvurusunda bulunmayı planladığını açıkladı. Kripto kredi şirketi, ayrıca alacaklılarına toplamda 3 milyar dolar borcu olduğunu bildirdi. Genesis’in söz konusu iflas planının ise büyük ölçüde alacaklılarına olan borcundan kaynaklandığı düşünülüyor. 

Öte yandan DCG’nin web sitesinde yer alan bilgilere göre hem CoinDesk hem de Genesis, DCG’nin risk sermayesi portföyündeki 200 kripto şirketinden yalnızca iki tanesi. Buna ek olarak DCG, Grayscale Investments, kripto para borsası Luno ve danışmanlık firması Foundry gibi önemli şirketlerinin sahibi olarak biliniyor. 

CoinDesk’in FTX çöküşünde rolü olabilir mi?

CoinDesk’in Kasım ayında Alameda Research’ün bilançosundaki usulsüzlükleri ortaya çıkaran makalesinin FTX’in çöküş yaşamasına sebep olduğuna inanıyor. Bazı kişiler CoinDesk’in, FTX makalesinin ardından, borsanın da çökmesiyle birlikte kripto endüstrisindeki Genesis ve ana şirketi DCG gibi pek çok büyük şirketin likidite sorunu yaşamasındaki ilk domino taşı olduğunu düşünüyor. Ancak kimileri ise kripto medya kuruluşunun yalnızca bir medya kuruluşu olduğunu ve sadece işini yaptığının altını çizdi. 

Related: Gemini and Genesis’ legal troubles stand to shake up industry further

Son olarak Cointelegraph, CoinDesk’in satılıp satılmayacağını doğrulamak için CoinDesk’e ulaştı, ancak haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla bir yanıt alamadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DCG’ye, kripto medya kuruluşu CoinDesk için teklif yağıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!