Silvergate, 2022 dördüncü çeyrek bilançolarını açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şu anda toplu davalar ile boğuşan Silvegate Bankası, 2022 dördüncü çeyrek bilançolarını açıkladı. Şirketin yalnızca dördüncü çeyrekteki kaybı ise dudak uçuklattı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayınlanan bir rapor, dijital varlık bankasının 2022’nin son çeyreğinde büyük çıkışlar gördüğünü ortaya koydu. 

Silvergate, kripto para piyasasında dönüşümsel bir değişim olduğuna dikkat çekti. Bununla birlikte şirket, kripto ekosisteminin geneline bir güven krizinin hâkim olduğunu ve yatırımcıların diken üstünde olduklarını da ekledi. 

SEC tarafından yayınlanan rapora göre, 2022’nin dördüncü çeyreğindeki ortalama dijital varlık müşteri mevduatı 7,3 milyar dolardı. Bu rakam, üçüncü çeyrekte  ise 12 milyar dolardı. 

Silvergat’te meydana gelen kayıplara rağmen, şirket daha düşük bir mevduat dönemine hazırlanmak için harekete geçtiğini kaydetti. Banka tarafından yapılan duyuruya göre, şu anda şirket gider tabanını, ürün portföyünü ve müşteri ilişkilerini değerlendirmekle meşgul.  

Son zamanlarda ple çok zorlukla boğuşan Silvergate’in CEO’su Alan Lane, şirketin hala kripto varlık piyasasına inandığını ve güçlü bir sermayeye sahip olduklarında ise bilançolarını korumak için daha sıkı çalışmalar yapacaklarının altını çizdi. 

Silvergate, ayakta kalabilmek için elinden geleni yapıyor 

2022 yılı, özellikle kripto para piyasası için zorlu bir yıl oldu. FTX, Celsius ve Terra gibi şirketlerin çöküşü, piyasayı derinden etkiledi. Pek çok kripto şirketi ise piyasadaki dalgalanmalara karşı kürek çekti. Bununla birlikte çoğu borsa da mevcut piyasa koşullarında ayakta kalabilmek adına birçok kez işten çıkarım yaptı.

Her ne kadar yeni bir yıla girilmiş ve piyasa toparlamaya başlamış olsa da kimi şirketler, 2022’nin etkilerini hala hissetmeye devam ediyor. İşten çıkarım kervanına katılan bir diğer şirket de Silvergate idi. Silvergate, 5 Ocak’ta 200 çalışanına veda edeceğini açıkladı. Buna ek olarak banka, Facebook tarafından geliştirilen teknolojiyi satın almak için kullanılan 200 milyon doları iptal ederek dijital para birimi projesi başlatma planlarını da rafa kaldırdı.

Öte yandan derecelendirme şirketi Moody’s Investors Service, Silvergate bankasının notunu düşürdü.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Silvergate, 2022 dördüncü çeyrek bilançolarını açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!