İsviçre Alpleri’nde blokzincir yankılanacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel liderler, küresel sorunlar için Dünya Ekonomik Forumu’nda bir araya geliyor. 20 Ocak gününe kadar devam edecek olan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 kapsamında bir dizi kripto para ve blokzincir etkinliği de katılımcıları karşılayacak. 

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), en son yıllık toplantısını Mayıs 2022’de yapmak zorunda kalmıştı. Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle ocak ayında yapılamayan etkinlik için şimdi İsviçre Alpleri’nde buluşma vakti. Cointelegraph’ın da yerinde izleyeceği etkinlikte, hükümetlerden küresel şirketlere ve sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok önemli isim bir araya gelecek. Blokzincir ve kripto paralarla ilgili konuşmalar geçen yıla damga vurmuştu. Bu yıl da düzenlenecek oturumlarla benzer bir etkinin oluşturulacağı düşünülüyor. 

2022 yılında yaşanan ayı piyasasının gölgesi hala yatırımcıların üzerinde. Artan faiz oraları nedeniyle resesyon korkuları da cabası. İşte Davos bu yıl, bu konuların çatısı altında önde gelen isimleri bir araya getirecek. Konuya ilişkin yorumlarını dile getiren WEF yöneticisi Saadia Zahidi, bu yılki Küresel Riskler Raporu’nda, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir yıla yaklaştığının altını çizerken, “Ekonomiler ve toplumlar devam eden şoklardan kolayca kurtulamayacak” dedi.

Zirve, ekonomi, enerji ve gıda krizlerini ele alacak, aynı zamanda dayanıklı bir dünya için zemin hazırlamaya da teşvik edecek. Çin ve Japonya da dahil olmak üzere etkinliğe Asya’dan büyük bir katılım gelmesi bekleniyor. 

Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen WEF 2023’ün teması “Parçalanmış Bir Dünyada İşbirliği” olacak. 52 devlet veya hükümet başkanı da dahil olmak üzere 130 ülkeden 2.700’ün üzerinde lider bir araya gelecek.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) blokzincir ve kripto para da konuşacak

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023, 16 Ocak günü, 20:00 TSİ’de başlayacak. Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı 2023’ün açılış töreninde 28. Kristal Ödülleri sahiplerini bulacak. Asıl oturumlar için ise tarih 17 Ocak. 10:30 TSİ ile birlikte basın toplantıları başlayacak. 

Cointelegraph’ın genel yayın yönetmeni Kristina Lucrezia Cornèr, etkinlik boyunca alanda olacak. Aynı zamanda bir dizi panelin de moderatörlüğünü üstlenecek. Örneğin, 17 Ocak günü 11:30 TSİ’de düzenlenecek olan “Çığır Açan Teknolojilerin Ortaya Çıkışı: Sürdürülebilir Yatırımlar için finansmanı harekete geçirmenin yeni yolları” panelinde Cornèr sahnede olacak. Cornèr ayrıca 16 Ocak’ta 17:35 TSİ’de Hedera Haus’ta İklim Piyasalarında Likidite ve Küresel Karbon Fiyatını Keşfetmek konulu bir panelin de moderatörü olacak.

Circle CEO’su Jeremy Allaire, 17 Ocak’ta saat 18:15 TSİ’de Tokenize Ekonomiler üzerine bir oturum yönetecek. Oturumda, hangi sektörlerin tokenizasyondan en büyük etkiyi görebileceği irdelenecek. 

CES 2023 de dahil son zamanlarda düzenlenen birçok uluslararası etkinlikte metaverse’ün önemli bir konu olarak mercek altına alındığını gördük. Bu kez adres WEF olacak. Takvimde “Endüstriyel Metaverse’de Dağıtım” isimli bir oturum yer alıyor. 18 Ocak Çarşamba 17:00 TSİ’de düzenlenecek olan oturumda Meta’nın baş ürün sorumlusu Chris Cox var. Aynı oturumda HP’nin CEO’su Enrique Lores da konuşmacılar arasında. Bu oturumda, “Güvenli, erişilebilir ve ekonomik olarak uygun bir metaverse dünyası nasıl işlevsel hale getirilebilir?” sorusuna yanıt aranacak.

Metaverse ile ilgili bir başka oturum da 19 Ocak Perşembe günü 11:00 TSİ’da düzenlenecek. Bu oturumun başlığı: “Endüstriyel Metaverse’te Dağıtım” 

İnternetin bir sonraki çağı, sürükleyici, birlikte çalışabilir ve senkronize bir dijital dünya olan metaverse biçiminde hızla yaklaşıyor. Endüstriyel metaverse’te yapay zeka ve robot teknolojileri yepyeni fırsatları ortaya çıkaracak. İşte bu oturumda da yeni fırsatlar konuşacak. Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Abdullah AlSwaha, Siemens CEO’su Bernd Montag, Ericsson’dan Åsa Tamsons oturumdaki konuşmacılardan bazıları. 

19 Ocak Perşembe 17:00 TSİ’da Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse da “Kripto İçin Doğru Dengeyi Bulmak” isimli panelin konuşmacılarından biri olacak. Aynı panelde Garlinghouse’a Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, Avrupa Komisyonu’ndan Mairead McGuinness,  BAE’nin Yapay Zeka, Dijital Ekonomi ve Uzaktan Çalışma Uygulamalarından Sorumlu Devlet Bakanı Omar Sultan Al Olama ve Bloomberg News yönetici editörü Stacy-Marie Ishmael eşlik edecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İsviçre Alpleri’nde blokzincir yankılanacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!