Bitcoin’in Yükselişinde Balinaların Parmağı Var: Bu Denli Artış Zirve Getirmişti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son veriler Bitcoin (BTC) fiyatındaki artışı tetikleyen temel faktörün son 8 hafta içerisinde 100 ile 1.000 Bitcoin (BTC) tutan balina sayısında yaşanan kayda değer artış olabileceğini ortaya koydu.

On-chain analiz platformu Santiment yakın tarihli bir açıklamasında, Bitcoin’de yaşanan son yükselişin sebebi olarak balina oranındaki kayda değer artışı öne sürdü.

Verilere göre son 8 hafta içerisinde 100 ile 1.000 BTC tutan balina sayısında %3’ün üzerinde bir artış yaşandığını işaret eden Santiment, bu tarz artışlarından ardından genellikle fiyatın yükseldiğini ifade etti.

Daha önce buna benzer bir balina artışı Eylül- Ekim 2021 tarihlerinde yaşanmış ve o dönemde Bitcoin fiyatı 42 bin dolardan en yüksek seviyesi 69 bin dolara kadar yükselmişti.

Verilere bakıldığında kripto para borsası FTX’in çöküşüyle birlikte düşüş yaşayan Bitcoin’e talep arttı. O dönemden bu güne balinalar ciddi miktarda BTC topladı ve 100 ile 1.000 BTC bulunduran 416 yeni cüzdan eklendi. Balinaların bu akümülasyon süresince BTC yaklaşık %26 artış göstermiş oldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Yükselişinde Balinaların Parmağı Var: Bu Denli Artış Zirve Getirmişti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!