Bu Kripto Borsası Bitcoin’in 2017 Boğası Sırasındaki Kesinti İçin Tazminat Ödeyecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb, Bitcoin’in (BTC) 2017 boğası sırasında yaşanan düşüş esnasında platformdaki 1,5 saatlik kesinti nedeniyle tazminat ödeyecek. 

Yerel bir haber ajansının 13 Ocak tarihli haberine göre Güney Kore Yüksek Mahkemesi, Bithumb’ın 2017 yılında yaşanan hizmet kesinti dolayısıyla mağdur olan müşterile tazminat ödemesine karar verdi.

Bithumb müşteriler tarafından açılan davada,12 Kasım 2017 tarihinde Bitcoin’in 7.000 dolardan 6.300 dolara düşüşü sırasında 1,5 saat kesintiye uğraması nedeniyle yatırımcıları zarara uğratmakla suçlandı. Kesinti nedeninin borsa altyapısının ani bir şekilde artan emirleri kaldıramaması olduğu belirtildi. Bir mahkeme geçmişte yatırımcıların aleyhine karar verse de daha sonrasında temyize giden davada yüksek mahkemeden yatırımcıları sevindirecek bir karar geldi.

Mahkeme tarafından kesinti sırasında Bitcoin ve Ethereum Classic (ETC) gibi kripto para birimlerinde yaşanan düşüş nedeniyle mali kayıp yaşayan 132 müşterinin her birine 647 dolar ila 6.470 dolar arasında tazminat ödenmesine karar verildi. Kesinleşen kararda, teknolojik bir arızanın yükünün veya maliyetinin kullanıcılar tarafından üstlenilemeyeceği belirtildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu Kripto Borsası Bitcoin’in 2017 Boğası Sırasındaki Kesinti İçin Tazminat Ödeyecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!