Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, aylar sonra ilk defa nötr seviyeye ulaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), 2023 yılına hızlı bir giriş yaptı ve 2022 yılında büyük bir hüsran yaratan BTC, yeni yılda yeni bir sayfa açtı. Yeni yıla girdiğimiz günden bu yana yatırımcıları mutlu eden Bitcoin’in, verileri de yavaş yavaş toparlamaya başladı. Geçtiğimiz dokuz ayın ardından Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi, ilk defa son bir haftadır nötr seviyeye gelmiş durumda.  

Korku ve açgözlülük endeksi, 15 Ocak tarihinde korkudan çıkarak nötr bir seviye olan 52’yi gördü. Bu seviye ise en son Nisan 2022’de görülmüştü. Ayrıca, korku ve açgözlülük endeksinin korku seviyelerinden kurtulması ise BTC’nin son bir haftada yüzde 24 değer kazanmasının ardından geldi.  

Piyasa duyarlılığı endeksi, en son Haziran 2022’de tüm zamanların en düşük seviyesi olan 9’a kadar düşmüştü. O zamandan bu yana ise aşırı korkunun hâkim olduğu 20 ve 30 seviyeleri arasında gidip geliyordu.  

Korku ve açgözlülük endeksi, ayrıca diğer araçların yanı sıra mevcut volatilite, piyasa ivmesi, hacmi, sosyal medya ve Google Trendler verileri de dahil olmak üzere farklı kaynaklardan gelen duygu ve verileri kullanıyor.

Buna ek olarak endeks, aşırı korkudan aşırı açgözlülüğe kadar beş kategoriden oluşuyor. Aşırı açgözlülük seviyesine ise Ekim 2021’den bu yana rastlanmadı. 

Haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla da korku ve açgözlülük endeksi 45 seviyelerine geri çekilmiş durumda. Bu seviye ile birlikte endeksin korku seviyesinde olduğu anlaşılıyor. Bu durum ise piyasada henüz tam anlamıyla bir güvenin oturmuş olmadığını gösteriyor. 

Bitcoin Fear and Greed Index is 45. Neutral
Current price: $20,879 pic.twitter.com/lnj3pd73XL

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) January 16, 2023

Bununla birlikte Bitcoin fiyatındaki 12 günlük artış, tarihinin en uzun ikinci kazanç serisini ortaya koymuş oldu. BTC fiyatı, 2023’ün başından bu yana yüzde 28 değer kazanarak, FTX’in sebep olduğu tüm kayıpları sildi. 

BTC fiyatındaki bu büyük hareketlenme, son dört yılın en yüksek seviyesine ulaşan RSI (göreceli güç endeksi) gibi teknik göstergelerde büyük bir hareket yarattı. 

Ayrıca RSI seviyesinin yükselmesi, bir varlık fiyatının aşırı yükseldiğinin ve bir düzeltmenin kapıda olabileceğine işaret ediyor olabilir.  

Highest RSI levels on Daily $BTC chart for 4 years.

Each of the prior 3 touches of the 90 level responded as follows:

Touch 1: BTC continued +18% higher before correcting -12%

Touch 2: BTC continued +16% higher before correcting -21%

Touch 3: No BTC gain and -31% correction pic.twitter.com/swQSLqATIi

— Cold Blooded Shillver (@ColdBloodShill) January 15, 2023

Bitcoin’deki artış, bir boğa tuzağı olabilir mi? 

Uzun süreli kripto kışının ardından, yeni yıl ile birlikte kripto para piyasasındaki artışlar yatırımcı ve kripto şirketlerini sevindirse de bir yandan da içten içe korkutmaya devam ediyor. Piyasada meydana gelen bu yükselişlere, pek çok kişinin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına yol açtı. 

Bazı uzmanlar ise kripto piyasada meydana gelen son yükselişleri bir boğa tuzağı olarak nitelendiriyor. Ne var ki Bitcoin’in haftalık kapanışı sağlam bir şekilde yapması ise kimilerinin de mevcut ivmenin devam edeceğine inanmasına sebep oldu. 

$BTC Weekly

You could not dream up a more bullish weekly candle. pic.twitter.com/fv66u76ujV

— The Wolf Of All Streets (@scottmelker) January 15, 2023

Profesyonel yatırımcı ve grafik analisti Peter Brandt, 16 Ocak tarihli bir Twitter gönderisinde durumu şu şekilde özetledi: 

“Herhangi bir aptal bile piyasaya ilişkin bir tahmin yürütebilir. Bu da benim aptal tahminim. Gerçekte ise bir piyasanın ne yapacağına dair kimsenin fikri yoktur.” 

Son olarak CoinGecko verilerine göre, Bitcoin fiyatı haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla son 24 saat içerisinde yüzde 2,2 değer kazandı ve 20.750 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, aylar sonra ilk defa nötr seviyeye ulaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!