Coinbase Japonya’daki operasyonlarının büyük bir kısmını donduruyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsaları oldukça kritik bir dönemden geçiyor. Bir taraftan düzenleyicilerin baskısı, diğer taraftan yatırımcıların kaybettiği güven derken, stratejik olarak emin adımlar atmak zorunda kalan borsalar, deyim yerindeyse yoğurdu üfleyerek yiyor.

Bu borsalardan biri olan Coinbase de özellikle 2022’de oldukça zor zamanlar yaşadı. Büyüme planlarını askıya alan borsa, işten çıkarmalara kadar giderken, hisse senetleri Bitcoin’in (BTC) fiyatındaki düşüşe özenmiş durumda.

Tüm bu gelişmeler ışığında operasyonlarında yeniden düzenlemeye giden borsa, ilk geri çekilme hamlesi için Japonya’yı seçti. Öyle ki Coinbase, Japonya’daki operasyonlarının büyük bölümünü kapatıyor.

Coinbase, kriptoya bakışı sert olan Japonya’daki operasyonlarının büyük bir kısmını kapatacak

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, 2021’in son çeyreğinde hızlı bir büyüme stratejisi benimsemiş, bununla birlikte birçok yatırım ve satın alımlar gerçekleştirmişti. Bünyesinde yer alan birçok yeni çalışan ekleyen borsa, piyasalarda düşüş, Terra’nın krizi ve FTX’in iflası ile birlikte günden güne eridi. 

Borsanın büyük bir kısmı küçülmeye giderken, bazı bölgelerdeki operasyonları da askıya alınmak için düğmeye basılmış durumda. Son olarak Bloomberg tarafından paylaşılan detaylara göre şirket, Japonya’daki operasyonlarının büyük bir kısmını kapatıyor. 

Bunun en büyük sebeplerinden biri şüphesiz ülkenin kripto paralar karşı sert tutumu. Hem vergi hem de regülasyonlar söz konusu olduğunda Asya ülkelerinin tutumu az çok biliniyor.

Japonya da kripto paralar için pek sıcak bakmayan ülkeler arasında. 

Dünya çapında yaklaşık 950 çalışanını işten çıkaran Coinbase ise bu çıkarmalar ve Japonya’daki operasyon kısıtlamaların gerekli olduğu görüşünde. Borsanın CEO’su Brian Armstrong, kısa bir süre önce sektördeki gerilemeyi atlatmak için bu adımlarım gerekli olduğunu söylemişti.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase Japonya’daki operasyonlarının büyük bir kısmını donduruyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!