Hedge fonları, Binance soruşturması kapsamında mahkemeye çağrıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD savcıları, kara para aklama ihlalleri nedeniyle hedge fonların kripto para borsası Binance ile ilişkilerini soruşturuyor.

Washington Post’un alıntıladığı isimsiz kaynaklara göre ABD’nin Seattle’daki Washington Batı Bölgesi savcılığı, yatırım şirketlerini Binance ile son aylarda yapılan iletişimlerin kayıtlarını sunmaları için mahkemeye çağırdı.

Hukuk uzmanlarına göre yetkililer, hâlâ kanıtları ve Binance ile olası bir anlaşmayı değerlendirdiği için, iddia edilen mahkeme celpleri de savcıların kripto borsası veya hedge fonlara karşı suçlamada bulunduğu anlamına gelmiyor.

Binance, Cointelegraph’ın yorum talebine henüz geri dönüş sağlamadı.

Binance, ABD’de savcıların borsada dolaşan illegal fonlarla ilgili bir dizi vakayı soruşturmaya başladığı 2018’den beri soruşturma altında. İddia edilen ihlaller arasında lisanssız kara para transferi, kara para aklama anlaşmaları ve cezai yaptırım ihlalleri yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: Binance’in rezerv kanıtı verilerine ilişkin tehlike sinyalleri artıyor!

Banka Gizliliği Yasası, ABD’de önemli işler yürüten kripto borsalarının Hazine Bakanlığı’na kaydolmasını ve kara para aklamayı önleme düzenlemelerine uymasını şart koşuyor.

Binance baş strateji sorumlusu Patrick Hillmann, Washington Post’a şirketin ilk yıllarında yasal uyumluluk konusunda yetersiz bir yaklaşıma sahip olduğunu ancak uyumluluk programlarına önemli yatırımlar yaptığını kabul etti.

Binance ayrıca küresel yaptırımlara uyum sağlamak için Sertifikalı Yaptırım Uzmanları Derneği (ACSS)’ye katıldı. Kripto borsası 6 Ocak’ta da uyum ekibinin, ACSS’de sertifikasyon eğitimi alacağını duyurdu.

ACSS eğitiminin, Binance ekibini ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi’nin yönergeleri konusunda eğitmesi ve olası ihlal riskleri hakkında bilgilendirmesi bekleniyor.

Binance, düzenlenmemiş olmasına yönelik aldığı bazı eleştirilerden sonra geçtiğimiz ay Amerikan kripto lobicilik grubu Dijital Ticaret Odası’na katıldı. Grup, dijital varlıklar için vergi denkliği, kripto borsaları için Kara Para Aklamayı Önleme/Müşterini Tanı (KYC) düzenlemeleri, güvenlik tokenleri için artırılmış düzenleyici netlik ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) üzerine araştırmanın da dahil olduğu çeşitli kamu politikalarını savunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hedge fonları, Binance soruşturması kapsamında mahkemeye çağrıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!