HTC metaverse destekli karma gerçeklik gözlüğü VIVE XR Elite’ı duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto ve Blockchain sektörü, son dönemde teknoloji şirketlerinin odak listesinde üst sıralarda yer almaya başladı. Birçok şirket Web3 odaklı ürün ve hizmetler geliştirirken, ticari marka başvurusu yapanların sayısı da hızla artıyor.

Bu noktada teknoloji dünyanın kalbinin attığı CES2023 de Web3 ve metaverse teması ile boyanmış durumda. Web3 sektöründen birçok şirketin yer aldığı fuarda birçok yeni ürün tanıtıldı. Bu ürünlerden biri ise metaverse’ün giriş kapısı konumundaki HTC VIVE oldu. Meta’nın Quest Pro modeline rakip olan cihaz, günümüz karma gerçeklik gözlükleri için yeni bir alternatif sunuyor. Metaverse ise cihazın en önemli kullanım alanlarından.

HTC Karma gerçeklik gözlüğü VIVE XR Elite’i tanıttı

Sanal gerçeklik gözlüklerin son yıllarda oldukça popülerleşti. Özellikle oyun sektöründe başlık destekli daha fazla oyunun çıkması ile birlikte donanımsal destek de edinen şirketler, çok daha geniş bir ürün yelpazesini kullanıcılara sunabiliyor.

Bu noktada sanal gerçeklik deneyimi ile metaverse’ü birleştiren projelerin konumun da giderek daha öne çıkıyor.

HTC’nin CES2023’te tanıttığı VIVE XR Elite ise hem AR hem de VR teknolojilerini bir araya getiriyor. 

4k çözünürlüğe sahip olan gözlük, 90Hz yenileme hızına sahip, bu da oyunların çok daha akıcı bir şekilde gözükmesine olanak sağlıyor. Bununla birlikte çıkarılabilir bir pile sahip olan cihaz, USB-C üzerinden 30 watt hızlı şarj desteğine de sahip.

ABD fiyatı 1.099 dolar olarak açıklanan HTC VIVE XR Elite, şirketin metaverse kolu olan VIVERSE’e de direkt erişim hakkında sahip durumda.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
HTC metaverse destekli karma gerçeklik gözlüğü VIVE XR Elite’ı duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!