SEC’ten, Binance US ve Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık anlaşmaya itiraz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC), Binance.US’in 1 milyar dolara Voyager Digital’ı devralma teklifine itiraz geldi. SEC, gerekli bilgi eksikliği gerekçesiyle Binance.US’in iflas etmiş kripto kredi şirketini devralma önerisine sınırlı itirazda bulundu. 

SEC’in sınırlı itirazı, 4 Ocak tarihinde dosyalandı. SEC, ayrıca Binance US’in Voyager’ı satın almasındaki itirazına ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. SEC, söz konusu sınırlı itirazının, Binance US’in satın almayı finanse etme şekli, anlaşmanın ardından Binance US faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği ve işlem sırasında ve sonrasında müşteri varlıklarının nasıl güvence altına alınacağı konusunda ayrıntılı bir detay eksikliğinden kaynaklandığını belirtti. 

SEC’in sınırlı itirazında, Binance.US’in bu büyüklükte bir işlemi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği konusuna değinilirken müşteri varlıklarının akıbeti de gündeme getirildi.

Bununla birlikte normal itiraz ile sınırlı itiraz birbirlerine karşı benzerlik göstermektedir, ancak arasında bir takım farklar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de sınırlı itiraların yalnızca işlemlerin belirli bir kısmında rol oynamasıdır.

Buna ek olarak düzenleyici, Voyager’dan da devralma işleminin 18 Nisan’a kadar tamamlanmadığı senaryoda neler olacağına dair daha fazla bilgi vermesi için talepte bulundu.

SEC, ayrıca endişelerini Voyager ile halihazırda paylaştığını ve kripto kredi şirketinin duruşmadan önce bir açıklama beyanı sunacağını bildirdi. 

İlginizi çekebilir: ‘Arcane Research: “Binance, kripto piyasasının ta kendisi!”

Öte yandan SEC’in bahsi geçen devralma işlemi için yayınladığı itiraz dosyası, bazı yorumculara, Binance US’in Voyager’ı satın alma işlemini karşılayamayacağını düşündürdü.  

SEC basically objecting on the grounds that Binance US couldn’t have this size of assets without some untoward dealing (likely with parentco)

Which would mean a commingling of the US entity. So if Binance fights it they risk US exposure… https://t.co/9wW6eRTol7

— Adam Cochran (adamscochran.eth) (@adamscochran) January 4, 2023

Reuters, 17 Ekim 2022 tarihli bildirisinde Binance US’in, Binance borsasını ABD’li düzenleyicilerden izole etmek için bir yan kuruluş olarak kurduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine Binance CEO’su Cahngpeng Zhao ise Binance US’in tamamen bağımsız bir kuruluş olduğunun altını çizen açıklamalarda bulundu.

17 Ekim 2022’de Reuters’ın iddialarına ilişkin açıklamada bulunun Zhao, Reuters yazarının önyargılı bir yaklaşım sergilediğini savundu.

Öte yandan kripto kredi şirketi, 19 Ekim 2022’de yaptığı açıklamalarda Binance US’in 1,022 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul ettiğini duyurmuştu. 

Kripto kredi şirketi gerçekleştirdiği basın toplantısında en yüksek teklifin Binance US tarafından geldiğini bildirmişti.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’ten, Binance US ve Voyager Digital arasındaki 1 milyar dolarlık anlaşmaya itiraz
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!